Eerder op zondag haalde Ierland het met 3-2 van Wit-Rusland. In de stand in groep A staat Nederland nu met het maximum (6) van de punten aan de leiding, gevolgd door België (3) en Ierland (3). Wit-Rusland is puntenloos laatste.

Dinsdag volgt de beslissing in de groep. Om 18u spelen de Red Panthers dan tegen Ierland voor een plaats in de halve finales. Om 20u sluit Nederland de groepsfase af met het duel tegen Wit-Rusland. De top twee van elke groep plaatst zich voor de halve finales.

Dominant Nederland

De Red Panthers brachten voor het eerste fluitsignaal opnieuw een a capella-versie van de Brabançonne, maar daar houdt de vergelijking met de walk-over van zaterdag tegen Wit-Rusland meteen op. Nederland domineerde in de beginfase en na amper tien minuten moest doelvrouw Aisling D'Hooghe zich al gewonnen geven op een poging van Carlien Dirkse van den Heuvel (0-1).

De Belgen waren nog niet bekomen van de vroege opdoffer toen Roos Drost er een minuut later al 0-2 van maakte. De Red Panthers kwamen vervolgens beter in de wedstrijd, maar scoren lukte niet tegen de goed georganiseerde noorderburen. (Belga/KVDA)

Eerder op zondag haalde Ierland het met 3-2 van Wit-Rusland. In de stand in groep A staat Nederland nu met het maximum (6) van de punten aan de leiding, gevolgd door België (3) en Ierland (3). Wit-Rusland is puntenloos laatste. Dinsdag volgt de beslissing in de groep. Om 18u spelen de Red Panthers dan tegen Ierland voor een plaats in de halve finales. Om 20u sluit Nederland de groepsfase af met het duel tegen Wit-Rusland. De top twee van elke groep plaatst zich voor de halve finales.Dominant Nederland De Red Panthers brachten voor het eerste fluitsignaal opnieuw een a capella-versie van de Brabançonne, maar daar houdt de vergelijking met de walk-over van zaterdag tegen Wit-Rusland meteen op. Nederland domineerde in de beginfase en na amper tien minuten moest doelvrouw Aisling D'Hooghe zich al gewonnen geven op een poging van Carlien Dirkse van den Heuvel (0-1). De Belgen waren nog niet bekomen van de vroege opdoffer toen Roos Drost er een minuut later al 0-2 van maakte. De Red Panthers kwamen vervolgens beter in de wedstrijd, maar scoren lukte niet tegen de goed georganiseerde noorderburen. (Belga/KVDA)