Zaterdagochtend is in Boom het Europees kampioenschap hockey officieel op gang geschoten. Op de terreinen van hockeyclub Braxgata op het provinciaal domein De Schorre wordt de openingsmatch van het toernooi gespeeld tussen de vrouwen van Engeland en Spanje, een poulewedstrijd voor groep B.

De openingsdag is eveneens de enige dag waarop zowel de Belgische vrouwen (14u tegen Wit-Rusland) als mannen (20u tegen Duitsland) in actie komen. Koning Filip zal bij beide wedstrijden van onze landgenoten aanwezig zijn en de spelers vooraf begroeten. De interesse van de Koning is ingegeven door zijn zoon Gabriël, die zelf ook hockey speelt en eveneens in de tribune zal zitten.

Opmerkelijk: langs de zijlijn van het hoofdveld prijkt de prijs die de winnaars van het toernooi mee naar huis mogen nemen: een zwarte hockeystick, bezet met 42 diamanten. Beide sticks blijven het hele toernooi in een glazen vitrine naast het terrein uitgestald en worden 24 uur op 24 bewaakt. (Belga/SD)

Zaterdagochtend is in Boom het Europees kampioenschap hockey officieel op gang geschoten. Op de terreinen van hockeyclub Braxgata op het provinciaal domein De Schorre wordt de openingsmatch van het toernooi gespeeld tussen de vrouwen van Engeland en Spanje, een poulewedstrijd voor groep B. De openingsdag is eveneens de enige dag waarop zowel de Belgische vrouwen (14u tegen Wit-Rusland) als mannen (20u tegen Duitsland) in actie komen. Koning Filip zal bij beide wedstrijden van onze landgenoten aanwezig zijn en de spelers vooraf begroeten. De interesse van de Koning is ingegeven door zijn zoon Gabriël, die zelf ook hockey speelt en eveneens in de tribune zal zitten. Opmerkelijk: langs de zijlijn van het hoofdveld prijkt de prijs die de winnaars van het toernooi mee naar huis mogen nemen: een zwarte hockeystick, bezet met 42 diamanten. Beide sticks blijven het hele toernooi in een glazen vitrine naast het terrein uitgestald en worden 24 uur op 24 bewaakt. (Belga/SD)