De frietautomaat staat voor een warenhuis aan de Steenweg op Gent. Volgens het bedrijf achter de machine gaat het om een Belgische primeur, zo schrijft La Dernière Heure.

"Het apparaat is getest in Indië en Roemenië", verduidelijkt Tuline Bey van BreakTime Solutions, het bedrijf achter de 'friethoek'. "We hebben een jaar getest om het aan te passen aan het bakken in ossenwit."

'Veiligheid is in orde'

Een portie friet van 135 gram kost 2,5 euro, saus inbegrepen. De baktijd bedraagt anderhalve minuut. Voor die snelheid is de friteuse permanent ingeschakeld, al kan ze 's nachts wel uitgeschakeld worden.

Met de veiligheid is alles in orde, verzekert het bedrijf nog. (Belga/TV)

De frietautomaat staat voor een warenhuis aan de Steenweg op Gent. Volgens het bedrijf achter de machine gaat het om een Belgische primeur, zo schrijft La Dernière Heure. "Het apparaat is getest in Indië en Roemenië", verduidelijkt Tuline Bey van BreakTime Solutions, het bedrijf achter de 'friethoek'. "We hebben een jaar getest om het aan te passen aan het bakken in ossenwit."'Veiligheid is in orde' Een portie friet van 135 gram kost 2,5 euro, saus inbegrepen. De baktijd bedraagt anderhalve minuut. Voor die snelheid is de friteuse permanent ingeschakeld, al kan ze 's nachts wel uitgeschakeld worden. Met de veiligheid is alles in orde, verzekert het bedrijf nog. (Belga/TV)