Dat meldde Ahmed El Ktibi, woordvoerder van de schepen voor Openbare Werken van Brussel.

Het terrein in Haren wordt het eerste officiële stuk grond voor zigeuners in Brussel. Zo'n 21 plekken van 90 vierkante meter zijn voorzien, net als een sanitair paviljoen met zeven toiletten en evenveel douches. Tegen betaling kan water en elektriciteit gebruikt worden. De maximale verblijfduur op het terrein is twee weken.

Wildparkeren vermijden

In 2008 kende de Brusselse staatssecretaris Emir Kir een subsidie van 13.000 euro toe voor de omkadering en het beheer van het terrein in Haren. Het terrein wordt ingericht om het wildparkeren van tientallen caravans in Neder-over-Heembeek te vermijden.

Zigeuners die door Brussel reizen hebben de gewoonte zich daar te installeren, wat tot verschillende klachten - zoals over de opeenstapeling van huishoudelijk afval - van ontevreden buurtbewoners leidt. (Belga/SD)

Dat meldde Ahmed El Ktibi, woordvoerder van de schepen voor Openbare Werken van Brussel. Het terrein in Haren wordt het eerste officiële stuk grond voor zigeuners in Brussel. Zo'n 21 plekken van 90 vierkante meter zijn voorzien, net als een sanitair paviljoen met zeven toiletten en evenveel douches. Tegen betaling kan water en elektriciteit gebruikt worden. De maximale verblijfduur op het terrein is twee weken. Wildparkeren vermijden In 2008 kende de Brusselse staatssecretaris Emir Kir een subsidie van 13.000 euro toe voor de omkadering en het beheer van het terrein in Haren. Het terrein wordt ingericht om het wildparkeren van tientallen caravans in Neder-over-Heembeek te vermijden. Zigeuners die door Brussel reizen hebben de gewoonte zich daar te installeren, wat tot verschillende klachten - zoals over de opeenstapeling van huishoudelijk afval - van ontevreden buurtbewoners leidt. (Belga/SD)