Verkeerscentrum Vlaanderen waarschuwt voor gladde wegen door regen en smeltende sneeuw zondagochtend in het noorden van het land. Momenteel zijn er wel geen meldingen van ijzel. In het

zuiden daarentegen is er wel gevaar voor plaatselijk hevige sneeuwbuien.

In de loop van de nacht van zaterdag op zondag zijn er verschillende ongevallen gebeurd, zegt Verkeerscentrum Vlaanderen. Onder meer op de Brusselse buitenring in Grimbergen, daardoor was de weg rond 8.30
uur nog gedeeltelijk versperd. Op de E19 tussen Sint-Job-in't-Goor en Schoten raakte een autobestuurder zwaargewond. Het Verkeerscentrum verwacht dat de situatie in de loop van de voormiddag wel zal
verbeteren, zodra het stopt met regenen en sneeuwen.

Sneeuw in Ardennen

Het Waals verkeerscentrum Perex waarschuwt dan weer dat het in het zuiden van het land hevig kan sneeuwen. Vooral in de Ardennen is de situatie kritiek, hoewel daar geen enkel ernstig ongeval gemeld is.

Er zijn wel een reeks andere ongevallen gebeurd. Zo staat er wegens ijzel een vrachtwagen in schaar op de E411 in de richting van Luxemburg naar Brussel, ter hoogte van het Naamse Grand-Leez. De pech- en de rechterrijstrook zijn daardoor versperd.

Langlaufpiste op Signaal van Botrange is open

De langlaufpiste op het Signaal van Botrange is opengegaan. Dat meldt het toeristisch agentschap Oost-België op zijn website. In Botrange, het hoogste punt van het land, ligt ongeveer vijftien centimeter sneeuw. De langlaufpiste die vertrekt in Ovifat is wel nog niet getrokken. Andere pistes in de regio zijn gesloten.

Koning Winter blijft in het land

In de Ardennen valt zondagmiddag nog af en toe sneeuw. In de rest van het land zal de buienactiviteit afnemen. Vanuit het westen volgen er opklaringen. In een strook vlakbij zee kan de hele middag nog een bui voorkomen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee tijdelijk vrij krachtige noordwestenwind. Maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en op 4 tot 7 graden elders.

Zondagavond en -nacht is er eerst weinig bewolking en wind, waardoor het snel kan afkoelen. De minima schommelen tussen plus 1 en min 5 graden. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe gevolgd door smeltende sneeuw of sneeuw over het westen van het land.

Maandag is het eerst betrokken met smeltende sneeuw of sneeuw, die van het westen uit overgaat in regen. Er staat een vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde wind, eerst uit het zuiden, later uit het westen. De maximumtemperatuur wordt 's avonds bereikt: zo'n 2 graden in de Ardennen tot 8 graden aan de kust. In het eerste deel van de week blijft het wisselvallig met af en toe neerslag, in de Ardennen veelal in de vorm van sneeuw. Later krijgt de neerslag ook elders een winters karakter. De middagtemperatuur daalt van zowat 6 graden dinsdag naar 3 graden zaterdag. In de Ardennen is het kouder en vanaf vrijdag komt het kwik er niet meer boven het vriespunt. (Belga/SD)

Verkeerscentrum Vlaanderen waarschuwt voor gladde wegen door regen en smeltende sneeuw zondagochtend in het noorden van het land. Momenteel zijn er wel geen meldingen van ijzel. In het zuiden daarentegen is er wel gevaar voor plaatselijk hevige sneeuwbuien. In de loop van de nacht van zaterdag op zondag zijn er verschillende ongevallen gebeurd, zegt Verkeerscentrum Vlaanderen. Onder meer op de Brusselse buitenring in Grimbergen, daardoor was de weg rond 8.30 uur nog gedeeltelijk versperd. Op de E19 tussen Sint-Job-in't-Goor en Schoten raakte een autobestuurder zwaargewond. Het Verkeerscentrum verwacht dat de situatie in de loop van de voormiddag wel zal verbeteren, zodra het stopt met regenen en sneeuwen. Sneeuw in ArdennenHet Waals verkeerscentrum Perex waarschuwt dan weer dat het in het zuiden van het land hevig kan sneeuwen. Vooral in de Ardennen is de situatie kritiek, hoewel daar geen enkel ernstig ongeval gemeld is. Er zijn wel een reeks andere ongevallen gebeurd. Zo staat er wegens ijzel een vrachtwagen in schaar op de E411 in de richting van Luxemburg naar Brussel, ter hoogte van het Naamse Grand-Leez. De pech- en de rechterrijstrook zijn daardoor versperd.Langlaufpiste op Signaal van Botrange is openDe langlaufpiste op het Signaal van Botrange is opengegaan. Dat meldt het toeristisch agentschap Oost-België op zijn website. In Botrange, het hoogste punt van het land, ligt ongeveer vijftien centimeter sneeuw. De langlaufpiste die vertrekt in Ovifat is wel nog niet getrokken. Andere pistes in de regio zijn gesloten.Koning Winter blijft in het land In de Ardennen valt zondagmiddag nog af en toe sneeuw. In de rest van het land zal de buienactiviteit afnemen. Vanuit het westen volgen er opklaringen. In een strook vlakbij zee kan de hele middag nog een bui voorkomen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee tijdelijk vrij krachtige noordwestenwind. Maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en op 4 tot 7 graden elders. Zondagavond en -nacht is er eerst weinig bewolking en wind, waardoor het snel kan afkoelen. De minima schommelen tussen plus 1 en min 5 graden. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe gevolgd door smeltende sneeuw of sneeuw over het westen van het land. Maandag is het eerst betrokken met smeltende sneeuw of sneeuw, die van het westen uit overgaat in regen. Er staat een vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde wind, eerst uit het zuiden, later uit het westen. De maximumtemperatuur wordt 's avonds bereikt: zo'n 2 graden in de Ardennen tot 8 graden aan de kust. In het eerste deel van de week blijft het wisselvallig met af en toe neerslag, in de Ardennen veelal in de vorm van sneeuw. Later krijgt de neerslag ook elders een winters karakter. De middagtemperatuur daalt van zowat 6 graden dinsdag naar 3 graden zaterdag. In de Ardennen is het kouder en vanaf vrijdag komt het kwik er niet meer boven het vriespunt. (Belga/SD)