Het gaat om een procedure die is opgestart door een particulier, Ronald De Wilde. Zijn verzoekschrift werd op 12 februari ontvangen door het Hof.

Verwacht wordt dat er nog meer verzoekschriften zullen ingediend worden bij het Grondwettelijk Hof. Zo heeft de linkse oppositiepartij PVDA dat ook al aangekondigd.

Turteltaks

Er was de voorbije maanden veel te doen over de verhoogde Bijdrage Energiefonds van de Vlaamse regering. Die hogere energieheffing werd door tegenstanders bestempeld als de 'Turteltaks', verwijzend naar minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD). Het gaat om een forfaitaire energieheffing van gemiddeld 100 euro per gezin.

Met de heffing wil de Vlaamse regering onder meer de historische schuldenberg van de groenestroomcertificaten wegwerken.

Verzet

De heffing botste de voorbije maanden op verzet. Links en rechts werden ook al juridische procedures tegen de heffing aangekondigd. Zo is de PVDA sowieso van plan de heffing aan te vechten bij het Grondwettelijk Hof. 'We zijn ons dossier volop aan het voorbereiden, maar we hebben nog tot eind juni de tijd. Dit is voor ons geen symbooldossier. We willen die taks echt weg. Daarom willen we ook dat ons dossier juridisch pico bello in orde is', legt Tom De Meester uit. (Belga/KVDA)

Lees ook: PVDA countert initiatief Vlaamse Ombudsman en koopt domeinnaam www.turteltaks.vlaanderen

Het gaat om een procedure die is opgestart door een particulier, Ronald De Wilde. Zijn verzoekschrift werd op 12 februari ontvangen door het Hof.Verwacht wordt dat er nog meer verzoekschriften zullen ingediend worden bij het Grondwettelijk Hof. Zo heeft de linkse oppositiepartij PVDA dat ook al aangekondigd. Er was de voorbije maanden veel te doen over de verhoogde Bijdrage Energiefonds van de Vlaamse regering. Die hogere energieheffing werd door tegenstanders bestempeld als de 'Turteltaks', verwijzend naar minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD). Het gaat om een forfaitaire energieheffing van gemiddeld 100 euro per gezin. Met de heffing wil de Vlaamse regering onder meer de historische schuldenberg van de groenestroomcertificaten wegwerken. De heffing botste de voorbije maanden op verzet. Links en rechts werden ook al juridische procedures tegen de heffing aangekondigd. Zo is de PVDA sowieso van plan de heffing aan te vechten bij het Grondwettelijk Hof. 'We zijn ons dossier volop aan het voorbereiden, maar we hebben nog tot eind juni de tijd. Dit is voor ons geen symbooldossier. We willen die taks echt weg. Daarom willen we ook dat ons dossier juridisch pico bello in orde is', legt Tom De Meester uit. (Belga/KVDA)Lees ook: PVDA countert initiatief Vlaamse Ombudsman en koopt domeinnaam www.turteltaks.vlaanderen