Op het strand in Blankenberge hebben strandredders zaterdagmorgen voor het eerst dit jaar een groene vlag gehesen.

Vanaf nu tot half september zorgen dagelijks enkele gebrevetteerde redders voor de veiligheid van de zwemmers. De andere kustgemeenten starten de volgende weken. Pas vanaf half juli zal er in elke kustgemeente minstens één redderspost geopend zijn.

"Wij openen al jaren bewust onze strandreddersposten half mei", zegt schepen Pierre Bisschop (CD&V) van Blankenberge. "Ons strand ligt dicht bij het station en dat brengt een pak groepen naar de kustgemeente. Het gaat om scholen en jeugdbewegingen. Het jonge volkje heeft minder last van de kou en gaat al vroeg zwemmen. Door de inzet van een groep redders kunnen we hun verwachtingen inlossen. Voor ons is dat een troef."

Helft kustlijn bewaakt
Het aantal redders op de stranden zal de volgende weken gestaag toenemen. Op 21 mei start ook Knokke-Heist met de inzet van een aantal redders. Tijdens de zomermaanden zullen er 550 gebrevetteerde redders actief zijn bij 82 reddingsposten. Samen zullen ze 33 kilometer strand bewaken. Dat is zowat de helft van de Vlaamse kustlijn.

De redders moeten vermijden dat stromingen baders doet afdrijven. Daarnaast staan ze ook in voor de opvang van de verloren gelopen kinderen en voor EHBO. (Belga)

Op het strand in Blankenberge hebben strandredders zaterdagmorgen voor het eerst dit jaar een groene vlag gehesen. Vanaf nu tot half september zorgen dagelijks enkele gebrevetteerde redders voor de veiligheid van de zwemmers. De andere kustgemeenten starten de volgende weken. Pas vanaf half juli zal er in elke kustgemeente minstens één redderspost geopend zijn. "Wij openen al jaren bewust onze strandreddersposten half mei", zegt schepen Pierre Bisschop (CD&V) van Blankenberge. "Ons strand ligt dicht bij het station en dat brengt een pak groepen naar de kustgemeente. Het gaat om scholen en jeugdbewegingen. Het jonge volkje heeft minder last van de kou en gaat al vroeg zwemmen. Door de inzet van een groep redders kunnen we hun verwachtingen inlossen. Voor ons is dat een troef." Helft kustlijn bewaakt Het aantal redders op de stranden zal de volgende weken gestaag toenemen. Op 21 mei start ook Knokke-Heist met de inzet van een aantal redders. Tijdens de zomermaanden zullen er 550 gebrevetteerde redders actief zijn bij 82 reddingsposten. Samen zullen ze 33 kilometer strand bewaken. Dat is zowat de helft van de Vlaamse kustlijn. De redders moeten vermijden dat stromingen baders doet afdrijven. Daarnaast staan ze ook in voor de opvang van de verloren gelopen kinderen en voor EHBO. (Belga)