De sociale partners hopen deze week een oplossing te kunnen voorstellen. 'We gaan intensief praten en intensief onderhandelen. We hebben nog tien dagen van 24 uur, dus 240 uur', rekende VBO-topman Pieter Timmermans uit. 'We gaan met bekwame spoed een oplossing zoeken', zei ook Jan Vercamst, voorzitter van de liberale vakbond.

Kloof te groot
Maar ondertussen zijn de onderhandelingen alweer opgeschort. Volgens De Standaard heeft het ABVV de onderhandelingstafel verlaten, maar voorzitter Rudy De Leeuw ontkent dat. "Het ABVV blijft meer dan ooit deelnemen aan het overleg rond de harmonisatie van het statuut tussen arbeiders en bedienden", zegt De Leeuw.

De voorzitter van de liberale vakbond ACLVB, Jan Vercamst, zegt dat alle drie de vakbonden "njet" gezegd hebben op voorstellen die de werkgevers hebben gedaan. "Het was te weinig", zegt Vercamst over wat de werkgevers op tafel legden rond de opzegvergoedingen. "De kloof is gewoon te groot."

Minister van Werk Monica De Coninck en de kabinetschef van premier Elio Di Rupo (PS) zullen nu overleggen met vakbonden en werkgevers "om te kijken waar de knelpunten zitten", zegt de woordvoerster van De Coninck.

Vercamst zegt dat hij direct weer rond de onderhandelingstafel wil gaan zitten als de minister hem dat vraagt, "maar dan wel op een eerlijke en realistische manier". Op dit moment zijn er nog geen gesprekken gepland.

Tijd dringt
De tijd dringt om tot een akkoord te komen. Op 8 juli verstrijkt de deadline die het Grondwettelijk Hof oplegde om een einde te maken aan discriminaties tussen arbeiders en bedienden. (Belga/TE)

De sociale partners hopen deze week een oplossing te kunnen voorstellen. 'We gaan intensief praten en intensief onderhandelen. We hebben nog tien dagen van 24 uur, dus 240 uur', rekende VBO-topman Pieter Timmermans uit. 'We gaan met bekwame spoed een oplossing zoeken', zei ook Jan Vercamst, voorzitter van de liberale vakbond. Kloof te groot Maar ondertussen zijn de onderhandelingen alweer opgeschort. Volgens De Standaard heeft het ABVV de onderhandelingstafel verlaten, maar voorzitter Rudy De Leeuw ontkent dat. "Het ABVV blijft meer dan ooit deelnemen aan het overleg rond de harmonisatie van het statuut tussen arbeiders en bedienden", zegt De Leeuw. De voorzitter van de liberale vakbond ACLVB, Jan Vercamst, zegt dat alle drie de vakbonden "njet" gezegd hebben op voorstellen die de werkgevers hebben gedaan. "Het was te weinig", zegt Vercamst over wat de werkgevers op tafel legden rond de opzegvergoedingen. "De kloof is gewoon te groot." Minister van Werk Monica De Coninck en de kabinetschef van premier Elio Di Rupo (PS) zullen nu overleggen met vakbonden en werkgevers "om te kijken waar de knelpunten zitten", zegt de woordvoerster van De Coninck. Vercamst zegt dat hij direct weer rond de onderhandelingstafel wil gaan zitten als de minister hem dat vraagt, "maar dan wel op een eerlijke en realistische manier". Op dit moment zijn er nog geen gesprekken gepland. Tijd dringt De tijd dringt om tot een akkoord te komen. Op 8 juli verstrijkt de deadline die het Grondwettelijk Hof oplegde om een einde te maken aan discriminaties tussen arbeiders en bedienden. (Belga/TE)