Een werknemer op zeven drinkt te veel

Volgens de onderzoekers van de Washington University School of Medicine in St-Louis (VS) zijn sommige genen die een verhoogd risico geven op alcoholverslaving ook bepalend voor eetstoornissen. © Thinkstock

Liefst één Belgische werknemer op zeven drinkt te veel. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van human resources-dienstverlener Securex.

De rondvraag werd uitgevoerd bij 1000 Belgische werknemers. Ee resultaten staan in Het Laatste Nieuws en De Standaard.

Uit de studie blijkt dat ruim 15 procent van de Belgische werknemers te veel alcohol drinkt, waardoor de kans op leverziekte, hartziekten, kanker, depressie en ongevallen verhoogt. Waar in 2010 nog een spectaculaire daling van 5 procent ten opzichte van het jaar voordien werd genoteerd, zijn we drie jaar later terug bij af, waarschuwt Securex.

De daling in 2010 was vermoedelijk te danken aan het rookverbod in openbare ruimtes sinds 2009, want roken en drinken gaan vaak samen. Maar de diepere oorzaken van alcoholmisbruik op het werk liggen niet op het werk zelf, stelt Bart Garmyn, Regional Manager Health and Safety bij Securex. “Onze maatschappij gaat heel tolerant om met alcoholconsumptie, en de werkplek is daar een weerspiegeling van.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content