De rondvraag werd uitgevoerd bij 1000 Belgische werknemers. Ee resultaten staan in Het Laatste Nieuws en De Standaard.

Uit de studie blijkt dat ruim 15 procent van de Belgische werknemers te veel alcohol drinkt, waardoor de kans op leverziekte, hartziekten, kanker, depressie en ongevallen verhoogt. Waar in 2010 nog een spectaculaire daling van 5 procent ten opzichte van het jaar voordien werd genoteerd, zijn we drie jaar later terug bij af, waarschuwt Securex.

De daling in 2010 was vermoedelijk te danken aan het rookverbod in openbare ruimtes sinds 2009, want roken en drinken gaan vaak samen. Maar de diepere oorzaken van alcoholmisbruik op het werk liggen niet op het werk zelf, stelt Bart Garmyn, Regional Manager Health and Safety bij Securex. "Onze maatschappij gaat heel tolerant om met alcoholconsumptie, en de werkplek is daar een weerspiegeling van." (Belga/TV)

De rondvraag werd uitgevoerd bij 1000 Belgische werknemers. Ee resultaten staan in Het Laatste Nieuws en De Standaard. Uit de studie blijkt dat ruim 15 procent van de Belgische werknemers te veel alcohol drinkt, waardoor de kans op leverziekte, hartziekten, kanker, depressie en ongevallen verhoogt. Waar in 2010 nog een spectaculaire daling van 5 procent ten opzichte van het jaar voordien werd genoteerd, zijn we drie jaar later terug bij af, waarschuwt Securex. De daling in 2010 was vermoedelijk te danken aan het rookverbod in openbare ruimtes sinds 2009, want roken en drinken gaan vaak samen. Maar de diepere oorzaken van alcoholmisbruik op het werk liggen niet op het werk zelf, stelt Bart Garmyn, Regional Manager Health and Safety bij Securex. "Onze maatschappij gaat heel tolerant om met alcoholconsumptie, en de werkplek is daar een weerspiegeling van." (Belga/TV)