In één op de drie Vlaamse middelbare scholen begint de kerstvakantie al op vrijdagavond 12 december. Omdat op 15 december gestaakt wordt, zien veel scholen zich gedwongen de laatste examens op vrijdag te plannen. De dagen die op de staking volgen, zijn nodig om de prestaties van de leerlingen te evalueren. Dat blijkt uit een rondvraag bij 80 scholen door Het Laatste Nieuws.

"Elke school beslist autonoom hoe ze de laatste dagen voor een vakantie invult", zegt Willy Bombeek van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs in de krant. "Ze beschikken per jaar over 60 halve dagen om evaluatiemomenten in te lassen. Meestal gebeurt dat voor de zomervakantie, maar de scholen kunnen die dagen ook opnemen in de periode voor de officiële kerstvakantie." (Belga/WB)

In één op de drie Vlaamse middelbare scholen begint de kerstvakantie al op vrijdagavond 12 december. Omdat op 15 december gestaakt wordt, zien veel scholen zich gedwongen de laatste examens op vrijdag te plannen. De dagen die op de staking volgen, zijn nodig om de prestaties van de leerlingen te evalueren. Dat blijkt uit een rondvraag bij 80 scholen door Het Laatste Nieuws."Elke school beslist autonoom hoe ze de laatste dagen voor een vakantie invult", zegt Willy Bombeek van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs in de krant. "Ze beschikken per jaar over 60 halve dagen om evaluatiemomenten in te lassen. Meestal gebeurt dat voor de zomervakantie, maar de scholen kunnen die dagen ook opnemen in de periode voor de officiële kerstvakantie." (Belga/WB)