Dat zegt hij in Het Nieuwsblad. "De steden en gemeenten hebben zich eindelijk herpakt".

De belangrijkste verklaring voor de daling is dat de burgemeesters hun GAS-boetes eindelijk onder controle hebben, stelt Tom De Schepper. "Sinds de vele kritiek gaan de gemeenten zorgvuldiger met hun GAS-boetes om. We stellen vast dat ze in het algemeen alleen nog boetes uitschrijven wanneer het ook écht nodig is. Denk maar aan sluikstorten, hondenpoep of nachtlawaai".

Met andere woorden: er worden geen boetes meer uitgeschreven voor pakweg een spelletje "belletje trek", confetti gooien of boterhammen eten op een openbare plaats. Alleen in Sint-Niklaas en Kortrijk is het aantal GAS-boetes licht gestegen.

(Belga/RR)

Dat zegt hij in Het Nieuwsblad. "De steden en gemeenten hebben zich eindelijk herpakt".De belangrijkste verklaring voor de daling is dat de burgemeesters hun GAS-boetes eindelijk onder controle hebben, stelt Tom De Schepper. "Sinds de vele kritiek gaan de gemeenten zorgvuldiger met hun GAS-boetes om. We stellen vast dat ze in het algemeen alleen nog boetes uitschrijven wanneer het ook écht nodig is. Denk maar aan sluikstorten, hondenpoep of nachtlawaai". Met andere woorden: er worden geen boetes meer uitgeschreven voor pakweg een spelletje "belletje trek", confetti gooien of boterhammen eten op een openbare plaats. Alleen in Sint-Niklaas en Kortrijk is het aantal GAS-boetes licht gestegen.(Belga/RR)