Spencer Stone, één van de drie 'Thalys-helden', is woensdagnacht (plaatselijke tijd) in de Californische hoofdstad Sacramento "herhaaldelijk met een mes gestoken". Dat melden Amerikaanse media, die vooralsnog weinig toelichting geven bij het incident.

Het voorval gebeurde in een uitgangsbuurt. Stone zou geprobeerd hebben om een vriend te verdedigen die werd aangevallen.

Naargelang de bron zou Stone "in kritieke toestand" dan wel "in stabiele toestand" zijn. Hij zou geraakt zijn in de longen.

Spencer Stone was één van de drie soldaten die op een Thalys-trein een gewapende terrorist konden overmeesteren, en op die manier verder onheil vermeden hebben.

Zaterdag had de Amerikaan in New York nog uit handen van de Belgische premier Charles Michel een medaille voor uitzonderlijke moed ontvangen. (Belga/JH)

Spencer Stone, één van de drie 'Thalys-helden', is woensdagnacht (plaatselijke tijd) in de Californische hoofdstad Sacramento "herhaaldelijk met een mes gestoken". Dat melden Amerikaanse media, die vooralsnog weinig toelichting geven bij het incident. Het voorval gebeurde in een uitgangsbuurt. Stone zou geprobeerd hebben om een vriend te verdedigen die werd aangevallen.Naargelang de bron zou Stone "in kritieke toestand" dan wel "in stabiele toestand" zijn. Hij zou geraakt zijn in de longen. Spencer Stone was één van de drie soldaten die op een Thalys-trein een gewapende terrorist konden overmeesteren, en op die manier verder onheil vermeden hebben. Zaterdag had de Amerikaan in New York nog uit handen van de Belgische premier Charles Michel een medaille voor uitzonderlijke moed ontvangen. (Belga/JH)