Dat leert het jaarlijkse KMO-rapport van werkgeversorganisatie Unizo en handelsinformatiekantoor Graydon, waarover De Tijd dinsdag bericht. In Vlaanderen zit volgens het rapport 15 procent van de kmo's in de penarie, in Wallonië 16,7 procent. In Brussel is dat zelfs 26 procent.

Crisis

"Ik besef dat er altijd een zeker percentage van de ondernemingen met problemen zal kampen, maar een op de zes is te veel", stelt Karel Van Eetvelt, de gedelegeerd bestuurder van de zelfstandigenorganisatie Unizo. Hij wijst de crisis als oorzaak aan en roept de politici op hun verantwoordelijkheid op te nemen. "Ze kunnen niet langer ongestraft zeggen dat de creatie van duurzame werkgelegenheid essentieel is om dan vervolgens niets te doen."

Toch beter dan vroeger

Volgens Graydon doen de kleine en middelgrote ondernemingen het desondanks een pak beter dan tien jaar geleden. Toen hingen dreigende wolken boven bijna een op de vier Belgische kmo's. "We stellen vast dat steeds professioneler wordt gewerkt", zegt Eric Van den Broele, de woordvoerder Graydon. "Maar wie nu in de probleemgroep belandt, zit wel dieper in de miserie dan voorheen." (Belga/TV)

Dat leert het jaarlijkse KMO-rapport van werkgeversorganisatie Unizo en handelsinformatiekantoor Graydon, waarover De Tijd dinsdag bericht. In Vlaanderen zit volgens het rapport 15 procent van de kmo's in de penarie, in Wallonië 16,7 procent. In Brussel is dat zelfs 26 procent. "Ik besef dat er altijd een zeker percentage van de ondernemingen met problemen zal kampen, maar een op de zes is te veel", stelt Karel Van Eetvelt, de gedelegeerd bestuurder van de zelfstandigenorganisatie Unizo. Hij wijst de crisis als oorzaak aan en roept de politici op hun verantwoordelijkheid op te nemen. "Ze kunnen niet langer ongestraft zeggen dat de creatie van duurzame werkgelegenheid essentieel is om dan vervolgens niets te doen."Volgens Graydon doen de kleine en middelgrote ondernemingen het desondanks een pak beter dan tien jaar geleden. Toen hingen dreigende wolken boven bijna een op de vier Belgische kmo's. "We stellen vast dat steeds professioneler wordt gewerkt", zegt Eric Van den Broele, de woordvoerder Graydon. "Maar wie nu in de probleemgroep belandt, zit wel dieper in de miserie dan voorheen." (Belga/TV)