De federale wegpolitie heeft tijdens oudejaarsnacht 1.183 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Zevenenzestig van hen, of 5,6 procent, testten positief op alcohol. Dat werd vernomen van Peter De Waele, de woordvoerder van de federale politie.

De federale wegpolitie had uitgebreid aangekondigd dat ze een 100-tal extra mensen zou inzetten voor extra alcohol- en drugscontroles tijdens de overgang naar het nieuwe jaar. Toch blies 5,6 procent positief. "We hadden gehoopt dat door de communicatie meer mensen de klik zouden maken dat drinken en rijden niet samengaan", aldus De Waele. "We zullen de BOB-campagne de komende dagen en weken intensief voortzetten."

Twintig bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren op bevel van het parket, wat betekent dat ze minstens twee weken niet achter het stuur mogen kruipen. Er werden ook twee drugstests uitgevoerd. Daarvan was er een positief.

Alcoholcontrole

De federale politie voerde drie soorten controles uit. Mobiele ploegen op de autosnelwegen zetten voertuigen aan de kant waarvan een vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was, bijvoorbeeld door verdacht rijgedrag. Daarnaast waren er kleinere dispositieven die zich regelmatig verplaatsten, en grote controleplaatsen waar gedurende meerdere uren alle bestuurders onderworpen werden aan een alcoholtest. (Belga/INM)

De federale wegpolitie heeft tijdens oudejaarsnacht 1.183 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Zevenenzestig van hen, of 5,6 procent, testten positief op alcohol. Dat werd vernomen van Peter De Waele, de woordvoerder van de federale politie. De federale wegpolitie had uitgebreid aangekondigd dat ze een 100-tal extra mensen zou inzetten voor extra alcohol- en drugscontroles tijdens de overgang naar het nieuwe jaar. Toch blies 5,6 procent positief. "We hadden gehoopt dat door de communicatie meer mensen de klik zouden maken dat drinken en rijden niet samengaan", aldus De Waele. "We zullen de BOB-campagne de komende dagen en weken intensief voortzetten." Twintig bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren op bevel van het parket, wat betekent dat ze minstens twee weken niet achter het stuur mogen kruipen. Er werden ook twee drugstests uitgevoerd. Daarvan was er een positief. AlcoholcontroleDe federale politie voerde drie soorten controles uit. Mobiele ploegen op de autosnelwegen zetten voertuigen aan de kant waarvan een vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was, bijvoorbeeld door verdacht rijgedrag. Daarnaast waren er kleinere dispositieven die zich regelmatig verplaatsten, en grote controleplaatsen waar gedurende meerdere uren alle bestuurders onderworpen werden aan een alcoholtest. (Belga/INM)