PS-burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, is het niet eens met zijn collega en partijgenoot, Freddy Thielemans, die vindt dat geboortebeperking bespreekbaar moet zijn in de strijd tegen overbevolking.
"In een vrije samenleving is het krijgen van een kind een recht en een rijkdom waarover niet onderhandeld wordt", stelt Moureaux op Twitter. MR-parlementslid Alain Destexhe merkt ook op Twitter op dat als een MR-lid dergelijk voorstel had gelanceerd hij "extreemrechts" genoemd zou worden.

Individuele vrijheden
Thielemans zelf zegt dat hij geen voorstander is van geboortebeperking. Wel heeft hij verklaard open te staan voor een debat.

Hij laat weten dat hij "gehecht blijft aan de individuele vrijheden en de gezinskeuze". "Er is dus geen sprake van om de geboorten op eender welke manier wettelijk te beperken", stelt hij in een mededeling.

"Grote steden hebben volgens mij de roeping om iedereen op te vangen en om te blijven groeien. Het is mijn verantwoordelijkheid om na te denken over hoe we de demografische explosie kunnen opvangen inzake onderwijs, huisvesting, gezondheidszorg, gezinshulp,...", aldus Freddy Thielemans. De stad heeft reeds geïnvesteerd in 1.200 publieke wooneenheden en een duizendtal plaatsen in crèches en scholen, merkt hij nog op. (Belga/TE)

PS-burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, is het niet eens met zijn collega en partijgenoot, Freddy Thielemans, die vindt dat geboortebeperking bespreekbaar moet zijn in de strijd tegen overbevolking. "In een vrije samenleving is het krijgen van een kind een recht en een rijkdom waarover niet onderhandeld wordt", stelt Moureaux op Twitter. MR-parlementslid Alain Destexhe merkt ook op Twitter op dat als een MR-lid dergelijk voorstel had gelanceerd hij "extreemrechts" genoemd zou worden. Individuele vrijheden Thielemans zelf zegt dat hij geen voorstander is van geboortebeperking. Wel heeft hij verklaard open te staan voor een debat. Hij laat weten dat hij "gehecht blijft aan de individuele vrijheden en de gezinskeuze". "Er is dus geen sprake van om de geboorten op eender welke manier wettelijk te beperken", stelt hij in een mededeling. "Grote steden hebben volgens mij de roeping om iedereen op te vangen en om te blijven groeien. Het is mijn verantwoordelijkheid om na te denken over hoe we de demografische explosie kunnen opvangen inzake onderwijs, huisvesting, gezondheidszorg, gezinshulp,...", aldus Freddy Thielemans. De stad heeft reeds geïnvesteerd in 1.200 publieke wooneenheden en een duizendtal plaatsen in crèches en scholen, merkt hij nog op. (Belga/TE)