Koning Filip zet dinsdag zijn consultatieronde voort met het oog op de vorming van een federale regering. Na Ecolo wordt om 10u30 Groen-voorzitster Meyrem Almaci verwacht aan de paleispoort. Intussen blijft het onduidelijk of ook Vlaams Belang zal uitgenodigd worden.

Partijvoorzitter Tom Van Grieken heeft vooralsnog geen uitnodiging ontvangen, zo is te horen. Intussen draait de discussie over de regeringsvorming al op volle toeren. Maandagavond zette PS-voorzitter Elio Di Rupo de zaken nog eens op scherp door aan te sturen op een regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant. Bij N-VA zetten ze de hakken in het zand tegen zo'n scenario. N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak al van een 'majeur probleem'.

Koning Filip zet dinsdag zijn consultatieronde voort met het oog op de vorming van een federale regering. Na Ecolo wordt om 10u30 Groen-voorzitster Meyrem Almaci verwacht aan de paleispoort. Intussen blijft het onduidelijk of ook Vlaams Belang zal uitgenodigd worden. Partijvoorzitter Tom Van Grieken heeft vooralsnog geen uitnodiging ontvangen, zo is te horen. Intussen draait de discussie over de regeringsvorming al op volle toeren. Maandagavond zette PS-voorzitter Elio Di Rupo de zaken nog eens op scherp door aan te sturen op een regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant. Bij N-VA zetten ze de hakken in het zand tegen zo'n scenario. N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak al van een 'majeur probleem'.