Waals PS-onderhandelaar Paul Magnette haalt uit naar PVDA. 'De onderhandelingen zijn niet afgelopen, Raoul Hedebouw. Ze zijn nog niet begonnen', schrijft Magnette woensdag op twitter.

De tweede gespreksronde tussen PS en PVDA liep dinsdagavond met een sisser af. Ze eindigden ermee dat de communisten de PS verweet een marketingspelletje te spelen door hun uit te nodigen, maar toch op een coalitie met MR aan te sturen, terwijl de socialisten de PVDA opriepen geen drogredenen te zoeken om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen.

'We hebben amper vier uur gepraat over een tiental essentiële en complexe onderwerpen. Bij elk thema zijn we akkoord over het principe en vragen we in detail te praten', zegt Magnette.

Ondanks de gespannen relaties heeft de PS de communisten donderdag uitgenodigd voor een nieuw gesprek. Normaal gezien stuurt PVDA zijn kat, bleek dinsdagavond uit verklaringen van PVDA-onderhandelaar Hedebouw. 'We komen niet', zei hij. 'De PS zit al met het hoofd elders. De socialisten moeten stoppen met ons als onnozelaars te behandelen en ons respecteren'.

Ecolo

Woensdag praat de top van de PS in Brussel met een delegatie van Ecolo. Voor aanvang wou Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet niet veel woorden vuilmaken aan de gespannen ontmoeting tussen PS en PVDA dinsdag.

De gesprekken woensdag vinden plaats in het parlement van de Franse Gemeenschap.

Parallel met de onderhandelingen voor het Waals Gewest wordt er ook over de Franse Gemeenschap gepraat. Ecolo zal er de eigen voorstellen rond onderwijs, kinderopvang en cultuur toelichten. 'Al die zaken verdienen beter dan de cinema die ik gisteren heb gezien', zei Nollet. Veel meer wou Nollet niet kwijt. 'Ik ga niet in de val trappen om door van deze zeer belangrijke ontmoeting een communicatieshow te maken', zei Nollet nog.

Waals PS-onderhandelaar Paul Magnette haalt uit naar PVDA. 'De onderhandelingen zijn niet afgelopen, Raoul Hedebouw. Ze zijn nog niet begonnen', schrijft Magnette woensdag op twitter. De tweede gespreksronde tussen PS en PVDA liep dinsdagavond met een sisser af. Ze eindigden ermee dat de communisten de PS verweet een marketingspelletje te spelen door hun uit te nodigen, maar toch op een coalitie met MR aan te sturen, terwijl de socialisten de PVDA opriepen geen drogredenen te zoeken om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen.'We hebben amper vier uur gepraat over een tiental essentiële en complexe onderwerpen. Bij elk thema zijn we akkoord over het principe en vragen we in detail te praten', zegt Magnette. Ondanks de gespannen relaties heeft de PS de communisten donderdag uitgenodigd voor een nieuw gesprek. Normaal gezien stuurt PVDA zijn kat, bleek dinsdagavond uit verklaringen van PVDA-onderhandelaar Hedebouw. 'We komen niet', zei hij. 'De PS zit al met het hoofd elders. De socialisten moeten stoppen met ons als onnozelaars te behandelen en ons respecteren'. EcoloWoensdag praat de top van de PS in Brussel met een delegatie van Ecolo. Voor aanvang wou Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet niet veel woorden vuilmaken aan de gespannen ontmoeting tussen PS en PVDA dinsdag. De gesprekken woensdag vinden plaats in het parlement van de Franse Gemeenschap. Parallel met de onderhandelingen voor het Waals Gewest wordt er ook over de Franse Gemeenschap gepraat. Ecolo zal er de eigen voorstellen rond onderwijs, kinderopvang en cultuur toelichten. 'Al die zaken verdienen beter dan de cinema die ik gisteren heb gezien', zei Nollet. Veel meer wou Nollet niet kwijt. 'Ik ga niet in de val trappen om door van deze zeer belangrijke ontmoeting een communicatieshow te maken', zei Nollet nog.