Dat is een stijging met 37 procent sinds de taks anderhalf jaar geleden werd verhoogd, zegt Vlaams parlementslid Lode Vereeck (Open VLD) in Het Belang van Limburg.

De verdeeltaks is de belasting die betaald moet worden bij de verdeling van een woning na een scheiding of bij een erfenis. De taks werd in augustus 2012 verhoogd van 1 naar 2,5 procent, met sociale correcties voor gezinnen met kinderen.

"De taks bracht 72 miljoen euro op. Dit is 37 procent meer dan in 2012 en 75 procent meer dan in 2011. De jaren voordien bedroeg de stijging amper 6 procent", zegt Lode Vereeck, die de cijfers opvroeg bij Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters (N-VA). "Deze asociale maatregel heeft de Vlaamse regering een fikse extra opgebracht", besluit het Vlaams parlementslid. (Belga/TE)

Dat is een stijging met 37 procent sinds de taks anderhalf jaar geleden werd verhoogd, zegt Vlaams parlementslid Lode Vereeck (Open VLD) in Het Belang van Limburg. De verdeeltaks is de belasting die betaald moet worden bij de verdeling van een woning na een scheiding of bij een erfenis. De taks werd in augustus 2012 verhoogd van 1 naar 2,5 procent, met sociale correcties voor gezinnen met kinderen. "De taks bracht 72 miljoen euro op. Dit is 37 procent meer dan in 2012 en 75 procent meer dan in 2011. De jaren voordien bedroeg de stijging amper 6 procent", zegt Lode Vereeck, die de cijfers opvroeg bij Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters (N-VA). "Deze asociale maatregel heeft de Vlaamse regering een fikse extra opgebracht", besluit het Vlaams parlementslid. (Belga/TE)