Calvo verwijst naar de uitspraken van Eandis op de jaarvergadering die vrijdag plaatsvond. De distributienetbeheerder waarschuwde voor een hogere stroomfactuur door de offshorewindpolenparken. Eerder was er al de stijging van de factuur als gevolg van het succes van de zonnepanelen.

Volgens het Groen!-Kamerlid helpt Eandis op die manier niet om een draagvlak te creëren voor hernieuwbare energie. Het is niet aan Eandis om onheil te spreken over de windmolenparken op zee, aldus Calvo. "Windmolenparken in de Noordzee zijn een troef die we niet mogen kwijtspelen".

Het Kamerlid pleit er voor om de windmolenparken te financieren door het afromen van de winsten van Electrabel. "Geen enkel energieproject is gratis. Kerncentrales zijn dat niet, windmolenparken ook niet". Groen! stelt daarom voor de windmolenparken te financieren door de "woekerwinsten van Electrabel" af te romen. Calvo spreekt van een win-win situatie.

Volgens de groene politicus gaat het om een politieke beslissing en kan dit als er een politieke meerderheid voor is. (Belga)

Calvo verwijst naar de uitspraken van Eandis op de jaarvergadering die vrijdag plaatsvond. De distributienetbeheerder waarschuwde voor een hogere stroomfactuur door de offshorewindpolenparken. Eerder was er al de stijging van de factuur als gevolg van het succes van de zonnepanelen. Volgens het Groen!-Kamerlid helpt Eandis op die manier niet om een draagvlak te creëren voor hernieuwbare energie. Het is niet aan Eandis om onheil te spreken over de windmolenparken op zee, aldus Calvo. "Windmolenparken in de Noordzee zijn een troef die we niet mogen kwijtspelen". Het Kamerlid pleit er voor om de windmolenparken te financieren door het afromen van de winsten van Electrabel. "Geen enkel energieproject is gratis. Kerncentrales zijn dat niet, windmolenparken ook niet". Groen! stelt daarom voor de windmolenparken te financieren door de "woekerwinsten van Electrabel" af te romen. Calvo spreekt van een win-win situatie. Volgens de groene politicus gaat het om een politieke beslissing en kan dit als er een politieke meerderheid voor is. (Belga)