Door een beslissing van de federale regering dienen intercommunales vanaf 1 januari vennootschapsbelasting te betalen. Daarvoor konden ze genieten van een vrijstelling. Indien ook de distributienetbeheerders zullen worden onderworpen - en daar gaat Eandis momenteel van uit - kan deze belasting worden geraamd op 104,6 miljoen euro voor 2015, zo bevestigt een woordvoerster van de netbeheerder.

Eandis is van plan die factuur door te rekenen in de distributietarieven voor elektriciteit en aardgas, met als gevolg hogere facturen voor de consument. "Onze tariefmethodologie laat dit toe", aldus de woordvoerster. (Belga/WB)

Door een beslissing van de federale regering dienen intercommunales vanaf 1 januari vennootschapsbelasting te betalen. Daarvoor konden ze genieten van een vrijstelling. Indien ook de distributienetbeheerders zullen worden onderworpen - en daar gaat Eandis momenteel van uit - kan deze belasting worden geraamd op 104,6 miljoen euro voor 2015, zo bevestigt een woordvoerster van de netbeheerder. Eandis is van plan die factuur door te rekenen in de distributietarieven voor elektriciteit en aardgas, met als gevolg hogere facturen voor de consument. "Onze tariefmethodologie laat dit toe", aldus de woordvoerster. (Belga/WB)