De eerste zes e-gates zijn sinds vorige zomer in gebruik. Europeanen die van buiten de Schengenzone, bijvoorbeeld uit Turkije, in Zaventem aankomen, konden kiezen of ze langs een gewone controlepost gaan of langs de e-gate. Dat elektronisch poortje staat in verbinding met politiedatabanken en zou een signaal aan de politie geven als iemand die geseind staat door het poortje staat te komen.

Probleem volgens Reekmans is dat de poortjes niet zouden werken met een Belgische identiteitskaart. "Heel wat gekende Syriëstrijders hebben de dubbele nationaliteit en beschikken over een Belgische identiteitskaart. Als ze die gebruikten, ook al stonden ze geseind, konden ze doodleuk de luchthaven uitwandelen zonder enige controle", zei Reekmans aan vtm, dat zegt dat het verhaal bevestigd is door een politievakbond. (Belga/NSK)

De eerste zes e-gates zijn sinds vorige zomer in gebruik. Europeanen die van buiten de Schengenzone, bijvoorbeeld uit Turkije, in Zaventem aankomen, konden kiezen of ze langs een gewone controlepost gaan of langs de e-gate. Dat elektronisch poortje staat in verbinding met politiedatabanken en zou een signaal aan de politie geven als iemand die geseind staat door het poortje staat te komen.Probleem volgens Reekmans is dat de poortjes niet zouden werken met een Belgische identiteitskaart. "Heel wat gekende Syriëstrijders hebben de dubbele nationaliteit en beschikken over een Belgische identiteitskaart. Als ze die gebruikten, ook al stonden ze geseind, konden ze doodleuk de luchthaven uitwandelen zonder enige controle", zei Reekmans aan vtm, dat zegt dat het verhaal bevestigd is door een politievakbond. (Belga/NSK)