Op grond van een Facebookreactie zal Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken bij het parket aangifte doen tegen Dyab Abou Jahjah wegens aanzetten tot moord en terrorisme.

De vermeende screenshot van Facebook., Screenshot
De vermeende screenshot van Facebook. © Screenshot

Het gaat over een bericht op het sociale netwerk van de Movement X-leider aan een Joodse vrouw, die getuigde over haar eerste bezoek aan Israël. 'Als mensen op de Westelijke Jordaanoever een beetje meer zouden samenwerken, zou het leven voor iedereen beter zijn', schreef de vrouw. 'Kijk gewoon naar het verschil met het leven in Gaza waar Hamas de macht in handen heeft en u snapt wat ik bedoel.' Ook wees ze erop dat zij en haar vader 'zelf politieke vluchtelingen zijn, dus denk niet dat ik niet weet waarover ik het heb'.

'Bespaar me het geklaag over vluchteling zijn'

Jahjah reageert onomwonden dat de vrouw hem niet moet aanspreken over de Holocaust 'want daar heb ik niets mee te maken en ik geef er niet om'. 'Waarom spreek je er geen Duitser of Europeaan over aan, de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn en waarom ga je hun land niet stelen?', gaat hij door.

'Palestina is ons land en we zullen het terugnemen, het maakt niet uit wie wat waar deed', meent Jahjah op Facebook. 'Als je op Palestijnse bodem bent, ben je een indringer en het verzet zou met je moeten afhandelen. Palestijnse grond is het volledige historische Palestina. En bespaar me het geklaag over vluchteling zijn, want alweer kan het me niets schelen. Ik heb slechts een zin voor alle Zionistische indringers van Palestina: 'La valise ou le cerceuil'.'

De koffer of de doodskist dus, en reden genoeg voor van Grieken om naar het parket te stappen. Maar Jahjah ontkent op sociaal netwerk Twitter en meent dat het gaat om een vervalst bericht.

'De leugens van Vlaams Belang stoppen niet. Hun photoshop skills zijn blijkbaar even slecht als hun politieke skills', schrijft de Movement X'er. Jahjah zegt nog weet te hebben van de aangehaalde en vervalste screenshot sinds 2009. 'Het werd rond die periode gefabriceerd en circuleerde toen reeds', klinkt het op Twitter.

Toch kon Jahjah het niet laten op Twitter te bevestigen dat hij inderdaad 'anti-Zionist' en 'anti-racist' is en 'het verzet tegen de Israëlische bezetting van Palestina steunt'.

'Liever niet meer mee geconfronteerd'

Ook de Joodse vrouw die op Facebook door Jahjah werd aangesproken, reageert volgens De Standaard verrast. Net als Jahjah beweert ze, dat de berichten uit 2009 dateren. Alleen spreekt de vrouw niet over een vervalsing. 'Ik ben toen zodanig bedreigd geweest door nog andere Facebookgebruikers, die zijn mening deelden, dat ik er liever niet meer mee geconfronteerd word', vertelde ze de krant. (WB)

Op grond van een Facebookreactie zal Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken bij het parket aangifte doen tegen Dyab Abou Jahjah wegens aanzetten tot moord en terrorisme.Het gaat over een bericht op het sociale netwerk van de Movement X-leider aan een Joodse vrouw, die getuigde over haar eerste bezoek aan Israël. 'Als mensen op de Westelijke Jordaanoever een beetje meer zouden samenwerken, zou het leven voor iedereen beter zijn', schreef de vrouw. 'Kijk gewoon naar het verschil met het leven in Gaza waar Hamas de macht in handen heeft en u snapt wat ik bedoel.' Ook wees ze erop dat zij en haar vader 'zelf politieke vluchtelingen zijn, dus denk niet dat ik niet weet waarover ik het heb'.Jahjah reageert onomwonden dat de vrouw hem niet moet aanspreken over de Holocaust 'want daar heb ik niets mee te maken en ik geef er niet om'. 'Waarom spreek je er geen Duitser of Europeaan over aan, de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn en waarom ga je hun land niet stelen?', gaat hij door.'Palestina is ons land en we zullen het terugnemen, het maakt niet uit wie wat waar deed', meent Jahjah op Facebook. 'Als je op Palestijnse bodem bent, ben je een indringer en het verzet zou met je moeten afhandelen. Palestijnse grond is het volledige historische Palestina. En bespaar me het geklaag over vluchteling zijn, want alweer kan het me niets schelen. Ik heb slechts een zin voor alle Zionistische indringers van Palestina: 'La valise ou le cerceuil'.' De koffer of de doodskist dus, en reden genoeg voor van Grieken om naar het parket te stappen. Maar Jahjah ontkent op sociaal netwerk Twitter en meent dat het gaat om een vervalst bericht.'De leugens van Vlaams Belang stoppen niet. Hun photoshop skills zijn blijkbaar even slecht als hun politieke skills', schrijft de Movement X'er. Jahjah zegt nog weet te hebben van de aangehaalde en vervalste screenshot sinds 2009. 'Het werd rond die periode gefabriceerd en circuleerde toen reeds', klinkt het op Twitter.Toch kon Jahjah het niet laten op Twitter te bevestigen dat hij inderdaad 'anti-Zionist' en 'anti-racist' is en 'het verzet tegen de Israëlische bezetting van Palestina steunt'.Ook de Joodse vrouw die op Facebook door Jahjah werd aangesproken, reageert volgens De Standaard verrast. Net als Jahjah beweert ze, dat de berichten uit 2009 dateren. Alleen spreekt de vrouw niet over een vervalsing. 'Ik ben toen zodanig bedreigd geweest door nog andere Facebookgebruikers, die zijn mening deelden, dat ik er liever niet meer mee geconfronteerd word', vertelde ze de krant. (WB)