Dyab Abou Jahjah is niet langer welkom op een benefiet voor Kom op tegen Kanker die de Brugse school Ter Groene Poorte vanavond organiseert. Abou Jahjah liet dat gisteravond zelf weten op zijn Facebook-pagina.

De school zelf stuurde vanochtend een mededeling de wereld in waarin het nieuws bevestigd wordt.

'De aanwezigheid van de heer Dyab Abou Jahjah op onze Eat, Meet & Greet ten voordele van Kom Op Tegen Kanker heeft in de pers en op de sociale media tot een polemiek geleid. Van deze polemiek wil de school zich distantiëren', laat directeur Ralph Van Loocke weten.

'De school besliste omwille van de omstandigheden dat het opportuun was dat de heer Dyab Abou Jahjah niet zou fungeren als gastheer op de Eat, Meet & Greet ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Wij hebben onze beslissing medegedeeld aan de heer Dyab Abou Jahjah. Hij betreurt die beslissing.'

Over de precieze reden waarom Abou Jahjah niet meer uitgenodigd is, wordt in de mededeling niets gezegd.

Volgens de activist en opiniemaker is dat het gevolg van N-VA-senator Pol Van den Driessche die politieke druk zou hebben uitgeoefend.

Van den Driessche zelf juicht de beslissing van de school toe, en minimaliseert hij zijn eigen invloed.

Hij zegt 'dat hij nooit gezegd heeft dat die man niet mag komen'.

De zaak heeft ongeveer een maand aangesleept. Vorige maand al schreeft de Krant Van West-Vlaanderen over de brief die Van den Driessche stuurde naar de directie van de school.

Die stelde daarin 'teleurgesteld' te zijn over de uitnodiging van Abou Jahjah, gevolgd door 'u hebt natuurlijk het recht uit te nodigen wie u wenst'.

Van den Driessche ondertekende zijn mail wel als senator.

Toen het nieuws van de brief vorige maand bekend raakte stelde directeur Van Loocke nog dat Dyab Abou Jahjah welkom bleef. 'Hoe kan je nu aanstoot nemen aan iets voor het goede doel?' reageerde hij toen in de Krant van West-Vlaanderen. (JH)

Dyab Abou Jahjah is niet langer welkom op een benefiet voor Kom op tegen Kanker die de Brugse school Ter Groene Poorte vanavond organiseert. Abou Jahjah liet dat gisteravond zelf weten op zijn Facebook-pagina. De school zelf stuurde vanochtend een mededeling de wereld in waarin het nieuws bevestigd wordt.'De aanwezigheid van de heer Dyab Abou Jahjah op onze Eat, Meet & Greet ten voordele van Kom Op Tegen Kanker heeft in de pers en op de sociale media tot een polemiek geleid. Van deze polemiek wil de school zich distantiëren', laat directeur Ralph Van Loocke weten.'De school besliste omwille van de omstandigheden dat het opportuun was dat de heer Dyab Abou Jahjah niet zou fungeren als gastheer op de Eat, Meet & Greet ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Wij hebben onze beslissing medegedeeld aan de heer Dyab Abou Jahjah. Hij betreurt die beslissing.'Over de precieze reden waarom Abou Jahjah niet meer uitgenodigd is, wordt in de mededeling niets gezegd. Volgens de activist en opiniemaker is dat het gevolg van N-VA-senator Pol Van den Driessche die politieke druk zou hebben uitgeoefend. Van den Driessche zelf juicht de beslissing van de school toe, en minimaliseert hij zijn eigen invloed. Hij zegt 'dat hij nooit gezegd heeft dat die man niet mag komen'.De zaak heeft ongeveer een maand aangesleept. Vorige maand al schreeft de Krant Van West-Vlaanderen over de brief die Van den Driessche stuurde naar de directie van de school. Die stelde daarin 'teleurgesteld' te zijn over de uitnodiging van Abou Jahjah, gevolgd door 'u hebt natuurlijk het recht uit te nodigen wie u wenst'.Van den Driessche ondertekende zijn mail wel als senator.Toen het nieuws van de brief vorige maand bekend raakte stelde directeur Van Loocke nog dat Dyab Abou Jahjah welkom bleef. 'Hoe kan je nu aanstoot nemen aan iets voor het goede doel?' reageerde hij toen in de Krant van West-Vlaanderen. (JH)