De NMBS heeft een cultuur om spoormannen politiek te benoemen. Dat geldt zeker voor de topfuncties: Sophie Dutordoir werd na maanden politiek getouwtrek aangesteld als ceo. De afgelopen maanden slaagde Dutordoir er wel al in om zelf mensen aan te duiden op cruciale posities. Zo nam Petra Blanckaert, de voormalige rechterhand van Jo Cornu en Dutordoir, de functie op van general manager hr. Daar is best wat werk, aldus Dutordoir.

Volgens de ceo was er bij de NMBS geen sprake van een volwaardige hr-beleid, en ontbraken doelstellingen, mobiliteit en een opleidingsbeleid. De raad van bestuur keurde vrijdag ook een investeringsprogramma van 3,2 miljard euro goed voor de volgende vier jaar. Dat bevestigt de eerder geplande aankoop van de dubbeldektreinen. Er komen ook 10.000 bijkomende parkeerplaatsen. Elk jaar worden in zeven bijkomende stations de perrons verhoogd.

De NMBS heeft een cultuur om spoormannen politiek te benoemen. Dat geldt zeker voor de topfuncties: Sophie Dutordoir werd na maanden politiek getouwtrek aangesteld als ceo. De afgelopen maanden slaagde Dutordoir er wel al in om zelf mensen aan te duiden op cruciale posities. Zo nam Petra Blanckaert, de voormalige rechterhand van Jo Cornu en Dutordoir, de functie op van general manager hr. Daar is best wat werk, aldus Dutordoir. Volgens de ceo was er bij de NMBS geen sprake van een volwaardige hr-beleid, en ontbraken doelstellingen, mobiliteit en een opleidingsbeleid. De raad van bestuur keurde vrijdag ook een investeringsprogramma van 3,2 miljard euro goed voor de volgende vier jaar. Dat bevestigt de eerder geplande aankoop van de dubbeldektreinen. Er komen ook 10.000 bijkomende parkeerplaatsen. Elk jaar worden in zeven bijkomende stations de perrons verhoogd.