Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) roept op om "te durven nadenken" over de wettelijke termijn van twaalf weken waarbinnen een abortus mogelijk is in België. Dat schrijft La Libre Belgique vrijdag.

"De termijn is misschien wat kort voor bepaalde vrouwen die niet in de grote steden wonen, die geïsoleerd leven, die geen toegang hebben tot de nodige informatie en te laat komen wanneer ze beseffen dat ze zwanger zijn", verduidelijkt Onkelinx.

Volgens de krant zijn er jaarlijks een duizendtal vrouwen die voor een abortus naar het buitenland trekken, en dan voornamelijk naar Nederland. Daar is de procedure ook in latere stadia van de

zwangerschap nog mogelijk.

Tot slot wijst de krant er nog op dat de gegevens rond uitgevoerde abortussen in België niet meteen duidelijk zijn.

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) roept op om "te durven nadenken" over de wettelijke termijn van twaalf weken waarbinnen een abortus mogelijk is in België. Dat schrijft La Libre Belgique vrijdag. "De termijn is misschien wat kort voor bepaalde vrouwen die niet in de grote steden wonen, die geïsoleerd leven, die geen toegang hebben tot de nodige informatie en te laat komen wanneer ze beseffen dat ze zwanger zijn", verduidelijkt Onkelinx. Volgens de krant zijn er jaarlijks een duizendtal vrouwen die voor een abortus naar het buitenland trekken, en dan voornamelijk naar Nederland. Daar is de procedure ook in latere stadia van de zwangerschap nog mogelijk. Tot slot wijst de krant er nog op dat de gegevens rond uitgevoerde abortussen in België niet meteen duidelijk zijn.