Het zou voor de universiteit niet goed zijn om verder te polariseren', klinkt het. 'We hebben geen voorkeur voor een van de 2 huidige kandidatenduo's', klinkt het nog.

Na de eerste verkiezingscycus besloten Van Huylenbroeck en De Saeger in mei om hun kandidatuur in te trekken. Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe, het kandidatenduo dat ze hadden uitgedaagd, kwam met een compromisvoorstel waarbij de universiteit Gent 5 extra vicerectorschappen zou installeren.

In een tweede stemcyclus slaagden Van de Walle en Van Herreweghe er later niet in om de nodige tweederdemeerderheid achter hun project scharen. Het kiessysteem werd aangepast en het compromisvoorstel met Van Huylenbroeck en De Saeger werd afgevoerd.

Begin deze week begon een derde stemcyclus onder het nieuwe kiessysteem. Van de Walle en Van Herreweghe komen opnieuw op tegen uitdagers Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets.

Het zou voor de universiteit niet goed zijn om verder te polariseren', klinkt het. 'We hebben geen voorkeur voor een van de 2 huidige kandidatenduo's', klinkt het nog.Na de eerste verkiezingscycus besloten Van Huylenbroeck en De Saeger in mei om hun kandidatuur in te trekken. Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe, het kandidatenduo dat ze hadden uitgedaagd, kwam met een compromisvoorstel waarbij de universiteit Gent 5 extra vicerectorschappen zou installeren. In een tweede stemcyclus slaagden Van de Walle en Van Herreweghe er later niet in om de nodige tweederdemeerderheid achter hun project scharen. Het kiessysteem werd aangepast en het compromisvoorstel met Van Huylenbroeck en De Saeger werd afgevoerd. Begin deze week begon een derde stemcyclus onder het nieuwe kiessysteem. Van de Walle en Van Herreweghe komen opnieuw op tegen uitdagers Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets.