'Omdat een of andere vakbond vindt dat hij een algemene staking moet organiseren en omdat dan het station Antwerpen-Centraal zowat leeg is, is de stakingsdag het ideale moment om met z'n allen verstoppertje te spelen', vermeldt de evenementenpagina, verwijzend naar de socialistische overheidsvakbond ACOD, die op 22 april een staking organiseert die mogelijk ook het spoorverkeer treft.

'De Zaagpatrouille'

De organisator van de actie, die op het moment van schrijven meer dan 6.000 zelfverklaarde deelnemers en/of sympathisanten kent, is 'De Zaagpatrouille', in werkelijkheid een 21-jarige Limburgse student in Antwerpen, die anoniem wenst te blijven.

Ludiek protest

Hij weet niet zeker of er zo veel mensen effectief zullen deelnemen. 'De actie is bedoeld als ludiek protest tegen de vakbond. De stakingen zijn overdreven en helpen toch niet, integendeel. Er is al zoveel gestaakt en het is niet de oplossing om tot concrete maatregelen te komen', stelt hij.

Bij de beheerder van de stationsgebouwen van NMBS heeft men nog niet van het initiatief gehoord. 'Gewoon in de galerijen spelen, daar zijn geen bezwaren tegen, maar in het station zijn sporen en veiligheidsvoorzieningen. Daar moeten bezoekers rekening mee houden', zegt woordvoerder Bart Crols.

(Belga/MI)

'Omdat een of andere vakbond vindt dat hij een algemene staking moet organiseren en omdat dan het station Antwerpen-Centraal zowat leeg is, is de stakingsdag het ideale moment om met z'n allen verstoppertje te spelen', vermeldt de evenementenpagina, verwijzend naar de socialistische overheidsvakbond ACOD, die op 22 april een staking organiseert die mogelijk ook het spoorverkeer treft. De organisator van de actie, die op het moment van schrijven meer dan 6.000 zelfverklaarde deelnemers en/of sympathisanten kent, is 'De Zaagpatrouille', in werkelijkheid een 21-jarige Limburgse student in Antwerpen, die anoniem wenst te blijven. Hij weet niet zeker of er zo veel mensen effectief zullen deelnemen. 'De actie is bedoeld als ludiek protest tegen de vakbond. De stakingen zijn overdreven en helpen toch niet, integendeel. Er is al zoveel gestaakt en het is niet de oplossing om tot concrete maatregelen te komen', stelt hij. Bij de beheerder van de stationsgebouwen van NMBS heeft men nog niet van het initiatief gehoord. 'Gewoon in de galerijen spelen, daar zijn geen bezwaren tegen, maar in het station zijn sporen en veiligheidsvoorzieningen. Daar moeten bezoekers rekening mee houden', zegt woordvoerder Bart Crols.(Belga/MI)