Dat schrijft De Tijd. Naar eigen zeggen vertegenwoordigt Deminor 5500 ex-aandeelhouders van Fortis, 500 institutionele beleggers en 5000 particulieren. Die verwijten Ageas (ex-Fortis Holding) en de banken BNP Paribas Fortis (ex-Fortis Bank) en Merrill Lynch gelogen te hebben bij de kapitaalverhoging voor de financiering van de overname van ABN AMRO in 2007.

Vergoeding

Fortis haalde toen 13,4 miljard euro op om een deel van de overname te financieren. Mede door die overname, die Fortis samen met Royal Bank of Scotland en het Spaanse Banco Santander deed, ging Fortis ten onder. De gedupeerde aandeelhouders vragen een vergoeding voor de geleden schade en intresten. Exacte bedragen moeten nog worden becijferd. Over de ontvankelijkheid van de zaak werd in februari gepleit.

Uitspraak niet in zicht

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over de grond van de zaak. Het gaat alleen om de vraag of alle formaliteiten correct werden vervuld. In een 300 pagina's tellend document stelde de rechter dat Deminor zijn zaak mag voorbrengen.

Volgens De Tijd is een definitieve uitspraak nog lang niet in zicht. De partijen kunnen nog in beroep gaan over de ontvankelijkheid en de zaak kan nog jaren aanslepen. (Belga/TV)

Dat schrijft De Tijd. Naar eigen zeggen vertegenwoordigt Deminor 5500 ex-aandeelhouders van Fortis, 500 institutionele beleggers en 5000 particulieren. Die verwijten Ageas (ex-Fortis Holding) en de banken BNP Paribas Fortis (ex-Fortis Bank) en Merrill Lynch gelogen te hebben bij de kapitaalverhoging voor de financiering van de overname van ABN AMRO in 2007. Fortis haalde toen 13,4 miljard euro op om een deel van de overname te financieren. Mede door die overname, die Fortis samen met Royal Bank of Scotland en het Spaanse Banco Santander deed, ging Fortis ten onder. De gedupeerde aandeelhouders vragen een vergoeding voor de geleden schade en intresten. Exacte bedragen moeten nog worden becijferd. Over de ontvankelijkheid van de zaak werd in februari gepleit.De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over de grond van de zaak. Het gaat alleen om de vraag of alle formaliteiten correct werden vervuld. In een 300 pagina's tellend document stelde de rechter dat Deminor zijn zaak mag voorbrengen.Volgens De Tijd is een definitieve uitspraak nog lang niet in zicht. De partijen kunnen nog in beroep gaan over de ontvankelijkheid en de zaak kan nog jaren aanslepen. (Belga/TV)