In een jaar tijd komen er in de Brusselse straten bijna 300 bewakingscamera's bij. Dat zal hun aantal eind dit jaar op een flinke duizend brengen. Dat berichten de kranten van Sudpresse.

Vandaag vragen de mensen er bijna om

Het komt de gemeenten toe om te beslissen hoeveel camera's de straten bewaken. Enkel de gemeenten Oudergem en Watermaal-Bosvoorde hebben geen enkele camera op straat. Sint-Jans-Molenbeek zal er dan weer tegen eind dit jaar meer dan 200 tellen.

De burgers lijken steeds minder problemen te hebben met de bewakinsgcamera's. Volgens Françoise Schepmans (MR), burgemeester van Molenbeek, gebeurde het tien jaar geleden vaak dat er klachten waren tegen de installatie van een camera. "Vandaag vragen de mensen er bijna om". (Belga/WB)

In een jaar tijd komen er in de Brusselse straten bijna 300 bewakingscamera's bij. Dat zal hun aantal eind dit jaar op een flinke duizend brengen. Dat berichten de kranten van Sudpresse.Het komt de gemeenten toe om te beslissen hoeveel camera's de straten bewaken. Enkel de gemeenten Oudergem en Watermaal-Bosvoorde hebben geen enkele camera op straat. Sint-Jans-Molenbeek zal er dan weer tegen eind dit jaar meer dan 200 tellen. De burgers lijken steeds minder problemen te hebben met de bewakinsgcamera's. Volgens Françoise Schepmans (MR), burgemeester van Molenbeek, gebeurde het tien jaar geleden vaak dat er klachten waren tegen de installatie van een camera. "Vandaag vragen de mensen er bijna om". (Belga/WB)