Duitstalige gemeenschap kondigt begrotingstekort van 44 miljoen aan

Oliver Paasch, minister-president van de Duitstalige gemeenschap © BELGA

De Duitstalige gemeenschapsregering verwacht voor volgend jaar een begrotingstekort van 44,4 miljoen euro. Dat werd bekendgemaakt door minister-president Oliver Paasch in het regionale parlement.

Bij de prognose werd wel rekening gehouden met de meest ongunstige groei- en inflatieparameters, aldus de minister-president.

In het budget voor 2016 zijn voor 20,6 miljoen euro investeringen opgenomen. Het gaat om meer dan 190 projecten, voor bijvoorbeeld de renovatie van schoolgebouwen en kerken. “Voor de renovatie van de twee torens van de Sint-Niklaaskerk in Eupen is 621.000 euro voorzien”, gaf Oliver Paasch als voorbeeld. Daarnaast stijgen ook de uitgaven voor onderwijs en vorming, elk jaar met 3 miljoen euro.

Meer bevoegdheden

2016 is ook een bijzonder jaar voor de gemeenschapsregering want door de zesde staatshervorming wordt ze voor het eerst verantwoordelijk voor een aantal nieuwe bevoegdheden. “Het budgettaire volume stijgt hierdoor tussen 2014 en 2016 met 50 procent, van 200 miljoen euro naar 300 miljoen”, aldus de minister-president.

De debatten over de begroting zullen plaatsvinden op 14, 15 en 17 december. De Duitstalige gemeenschapsregering mikt op een begrotingsevenwicht tegen 2018, maakte ze eerder in de regionale pers bekend.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content