Zondag trokken ongeveer 40.000 Erdogan-supporters de straat op in Keulen om hun steun voor de Turkse president uit te spreken na de mislukte couppoging van een deel van de legerleiding. De organisatie had ook gehoopt om Erdogan via een livestream een toespraak te laten geven aan zijn sympathisanten.

Maar dat was zonder de Keulense politie gerekend die dergelijke videoboodschap verboden.

De spanningen tussen Duitsland en Turkije zijn sinds de couppoging van meer dan twee weken geleden hoog opgelopen. Des te meer omdat het regime van Erdogan Fethullah Gülen met de vinger wijst. Deze Turkse prediker verblijft in de VS en heeft ongeveer 100.000 volgelingen in Duitsland. Turkije vraagt aan Duitsland om vermoedelijke volgelingen van Gülen die volgens het regime mee achter de couppoging zitten, uit te leveren aan Turkije. (Belga/JH)

Zondag trokken ongeveer 40.000 Erdogan-supporters de straat op in Keulen om hun steun voor de Turkse president uit te spreken na de mislukte couppoging van een deel van de legerleiding. De organisatie had ook gehoopt om Erdogan via een livestream een toespraak te laten geven aan zijn sympathisanten. Maar dat was zonder de Keulense politie gerekend die dergelijke videoboodschap verboden. De spanningen tussen Duitsland en Turkije zijn sinds de couppoging van meer dan twee weken geleden hoog opgelopen. Des te meer omdat het regime van Erdogan Fethullah Gülen met de vinger wijst. Deze Turkse prediker verblijft in de VS en heeft ongeveer 100.000 volgelingen in Duitsland. Turkije vraagt aan Duitsland om vermoedelijke volgelingen van Gülen die volgens het regime mee achter de couppoging zitten, uit te leveren aan Turkije. (Belga/JH)