Duchâtelet kreeg miljoenen van 'geldverslindend Vlaanderen'

19/02/13 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:37

Melexis, het halfgeleiderbedrijf van Roland Duchâtelet, kreeg de afgelopen vijf jaar ruim 3 miljoen euro subsidies van de Vlaamse overheid en voor 1,5 miljoen euro waarborgen.

Duchâtelet kreeg miljoenen van 'geldverslindend Vlaanderen'

© Belga

"Als Duchâtelet vindt dat Vlaanderen een geldverslindende machine is en zich afvraagt waaraan we geld geven, is het antwoord snel gegeven. We gebruiken het onder meer om bedrijven zoals Melexis te ondersteunen", klinkt het scherp in Vlaamse regeringskringen, schrijft De Tijd.

Duchâtelet haalde in Actua TV uit naar de Vlaamse regering. "Het is aberrant geworden hoe slecht het land, en ook Vlaanderen, geleid worden. Vlaanderen is een ongelooflijk geldverslindende machine geworden. Vlaanderen verslindt 28 miljard euro per jaar en wat doen ze daarmee? Het onderwijs (...). Een beetje wegen onderhouden. En wat doen ze nog? Ze zitten daar ongelooflijk veel zichzelf bezig te houden", klonk het.

Zijn uithaal wordt hem niet in dank afgenomen. Uit cijfers van de Vlaamse regering blijkt dat Duchâtelet de afgelopen jaren zelf geprofiteerd heeft van het geld van de Vlaamse overheid. Zo kreeg Melexis een klein half miljoen opleidings- en investeringssteun voor een nieuwe productielijn in Ieper. Van het innovatieagentschap IWT kreeg Melexis afgelopen vijf jaar 2,6 miljoen euro voor 11 projecten. En tot slot kreeg het bedrijf eind 2009 een overheidswaarborg van 1,5 miljoen euro voor investeringskredieten.

"Als Duchâtelet zich afvraagt waar het geld van de Vlaamse begroting naartoe gaat, dan is bij deze het antwoord deels gegeven. Voor steun aan bedrijven zoals Melexis", klinkt het. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners