Dat blijkt uit een studie van vastgoedspecialist Cushman & Wakefield waarover De Standaard en Het Nieuwsblad berichten.

Momenteel komen er in België jaarlijks een 2.000-tal bedden bij. Dat zouden er 3.500 per jaar moeten worden, en na 2025 zelfs 6.000 tot 7.000.

"Vooral in Vlaanderen doet de demografische evolutie de vraag naar extra bedden stijgen", zeg auteur van het rapport Cédric Van Meerbeeck. Zo heeft ongeveer 26 procent van de tachtigplussers verzorging nodig, en kon in Vlaanderen in 2014 slechts 20 procent terecht in een verzorgingstehuis. In 2000 was er nog plaats voor 35 procent van de tachtigplussers.

Subsidies

"De beleidsmakers zullen het budget moeten verhogen of de subsidies verlagen", aldus Vanmeerbeeck. Volgens hem zou het subsidiepercentage kunnen afhangen van het luxeniveau. Volgens Cushman & Wakefield zijn investeringen in seniorenvoorzieningen voor vastgoedmaatschappijen zeer aantrekkelijk, en zullen zij blijven investeren in gebouwen.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een studie van vastgoedspecialist Cushman & Wakefield waarover De Standaard en Het Nieuwsblad berichten.Momenteel komen er in België jaarlijks een 2.000-tal bedden bij. Dat zouden er 3.500 per jaar moeten worden, en na 2025 zelfs 6.000 tot 7.000. "Vooral in Vlaanderen doet de demografische evolutie de vraag naar extra bedden stijgen", zeg auteur van het rapport Cédric Van Meerbeeck. Zo heeft ongeveer 26 procent van de tachtigplussers verzorging nodig, en kon in Vlaanderen in 2014 slechts 20 procent terecht in een verzorgingstehuis. In 2000 was er nog plaats voor 35 procent van de tachtigplussers. "De beleidsmakers zullen het budget moeten verhogen of de subsidies verlagen", aldus Vanmeerbeeck. Volgens hem zou het subsidiepercentage kunnen afhangen van het luxeniveau. Volgens Cushman & Wakefield zijn investeringen in seniorenvoorzieningen voor vastgoedmaatschappijen zeer aantrekkelijk, en zullen zij blijven investeren in gebouwen.(Belga/RR)