Drugsmisdrijf? Café voorgoed dicht

© iStock

Cafébazen die veroordeeld worden voor drugsmisdrijven, mogen nooit meer een drankvergunning krijgen. Dat stelt Kamerlid Johan Klaps (N-VA) voor. De burgemeesters van Antwerpen en Gent zijn alvast gewonnen voor het voorstel.

Sinds zijn aantreden liet De Wever liefst 94 zaken sluiten, meestal voor twee tot vier maanden. Dat zijn er 27 per jaar, dubbel zoveel als onder het bestuur van Patrick Janssens (sp.a). Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Dertien kroegen werden twee keer verzegeld en eentje in de stationsbuurt zelfs drie keer. N-VA is dat beu. Het kan voor de partij niet dat de uitbaters hun zaak telkens mogen heropenen, terwijl ze onverstoord de drugswet overtreden.

Daarom wil het Antwerpse Kamerlid Johan Klaps er nu voor zorgen dat je na een drugsdelict nooit meer een drankvergunning kan krijgen. Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) schaart zich volmondig achter het N-VA-voorstel.

Het frustreert hem mateloos dat de rechtbank hem al een paar keer heeft teruggefloten toen hij enkele drugscafés in zijn stad definitief wilde opdoeken.

(Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content