Dat zegt het Platform Kinderen op de Vlucht, dat eist dat de bevoegde overheden hun verantwoordelijkheden opnemen en samenwerken voor een kwalitatieve winteropvang.

'In het kader van de winteropvang opende de Samusocial 300 plaatsen voor alleenstaande vrouwen en mannen, gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor gezinnen met kinderen werden er geen extra plaatsen voorzien', kaart het Platform vandaag aan.

Vanaf dit jaar heeft de federale overheid ook het Rode Kruis gemandateerd om winteropvang te organiseren, in een consortium met het CAW Brussel en Dokters van de Wereld.

'Tot vandaag is er echter geen duidelijke informatie over wanneer en waar deze opvang open zal gaan, en of gezinnen met kinderen daar terecht zullen kunnen. In dit laatste geval is er ook nog niet bepaald of gezinnen er overdag kunnen blijven, of elke morgen moeten vertrekken en zich 's avonds opnieuw moeten melden om te zien of er een plaatsje voor de nacht is', stelt het Platform. 'Het is onaanvaardbaar dat er de dag van vandaag kinderen buiten moeten slapen, in de winterkou. Er moet, zonder verder uitstel, een winteropvang voor gezinnen geopend worden'.

Dat zegt het Platform Kinderen op de Vlucht, dat eist dat de bevoegde overheden hun verantwoordelijkheden opnemen en samenwerken voor een kwalitatieve winteropvang.'In het kader van de winteropvang opende de Samusocial 300 plaatsen voor alleenstaande vrouwen en mannen, gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor gezinnen met kinderen werden er geen extra plaatsen voorzien', kaart het Platform vandaag aan. Vanaf dit jaar heeft de federale overheid ook het Rode Kruis gemandateerd om winteropvang te organiseren, in een consortium met het CAW Brussel en Dokters van de Wereld. 'Tot vandaag is er echter geen duidelijke informatie over wanneer en waar deze opvang open zal gaan, en of gezinnen met kinderen daar terecht zullen kunnen. In dit laatste geval is er ook nog niet bepaald of gezinnen er overdag kunnen blijven, of elke morgen moeten vertrekken en zich 's avonds opnieuw moeten melden om te zien of er een plaatsje voor de nacht is', stelt het Platform. 'Het is onaanvaardbaar dat er de dag van vandaag kinderen buiten moeten slapen, in de winterkou. Er moet, zonder verder uitstel, een winteropvang voor gezinnen geopend worden'.