Het jongste verkozen parlementslid van het land, dat als onafhankelijke voor de Vlaams Belang-fractie zetelt, krijgt de kans om een boete van 250 euro te betalen of hij riskeert zijn onschendbaarheid te verliezen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard maandag.

Verscheidene bronnen bevestigden aan de krant dat het Kamerlid donderdagavond betrapt werd bij het stilleggen van een lockdownfeest. Na een klacht van een buur kwam een patrouille van de Gentse politie ter plaatse om te verifiëren wie de geluidsoverlast veroorzaakte.

De politie betrad het pand en stelde vast dat er twaalf aanwezigen waren, onder wie Dries Van Langenhove. Die kon zijn aanwezigheid niet rechtvaardigen. De politicus riep tijdens het opstellen van het proces-verbaal op geen enkel moment zijn parlementaire onschendbaarheid in.

'Hij is inderdaad betrapt op een barbecue', bevestigt Vlaams Belang-woordvoerder Jonas Naeyaert aan VRT Nieuws. 'Zowel de partij als Dries Van Langenhove beseffen dat dit een fout was, waar niet licht overheen gegaan kan worden. De boete van 250 euro zou hij intussen betaald moeten hebben.'

Het jongste verkozen parlementslid van het land, dat als onafhankelijke voor de Vlaams Belang-fractie zetelt, krijgt de kans om een boete van 250 euro te betalen of hij riskeert zijn onschendbaarheid te verliezen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard maandag.Verscheidene bronnen bevestigden aan de krant dat het Kamerlid donderdagavond betrapt werd bij het stilleggen van een lockdownfeest. Na een klacht van een buur kwam een patrouille van de Gentse politie ter plaatse om te verifiëren wie de geluidsoverlast veroorzaakte. De politie betrad het pand en stelde vast dat er twaalf aanwezigen waren, onder wie Dries Van Langenhove. Die kon zijn aanwezigheid niet rechtvaardigen. De politicus riep tijdens het opstellen van het proces-verbaal op geen enkel moment zijn parlementaire onschendbaarheid in.'Hij is inderdaad betrapt op een barbecue', bevestigt Vlaams Belang-woordvoerder Jonas Naeyaert aan VRT Nieuws. 'Zowel de partij als Dries Van Langenhove beseffen dat dit een fout was, waar niet licht overheen gegaan kan worden. De boete van 250 euro zou hij intussen betaald moeten hebben.'