De Turkse politie heeft in Antalya, in het zuiden van het land, drie vermoedelijke leden van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) opgepakt. Het gaat om drie Russen, zo berichtten Turkse media.

Gisteren vond in het toeristische hart van Istanbul een zelfmoordaanslag plaats die wordt toegeschreven aan IS. Tien mensen lieten het leven.

Bij een huiszoeking werden verschillende documenten en datadragers in beslag genomen. Of de arrestaties in rechtstreeks verband staan met de aanslag in Istanboel, is niet duidelijk. Eerder werden op verschillende plekken in Turkije, onder meer in Ankara en Izmir, ook al 65 vermoedelijke IS-leden geklist. Ook hier is niet duidelijk of er een verband is met de zelfmoordaanslag in Istanbul.

Bij de aanslag kwamen acht Duitse toeristen om. (Belga)

De Turkse politie heeft in Antalya, in het zuiden van het land, drie vermoedelijke leden van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) opgepakt. Het gaat om drie Russen, zo berichtten Turkse media.Gisteren vond in het toeristische hart van Istanbul een zelfmoordaanslag plaats die wordt toegeschreven aan IS. Tien mensen lieten het leven. Bij een huiszoeking werden verschillende documenten en datadragers in beslag genomen. Of de arrestaties in rechtstreeks verband staan met de aanslag in Istanboel, is niet duidelijk. Eerder werden op verschillende plekken in Turkije, onder meer in Ankara en Izmir, ook al 65 vermoedelijke IS-leden geklist. Ook hier is niet duidelijk of er een verband is met de zelfmoordaanslag in Istanbul. Bij de aanslag kwamen acht Duitse toeristen om. (Belga)