Begin januari werd een 22-jarige man in elkaar geslagen op de Vestdijk in Eindhoven door acht jongeren. De beelden van de schoppartij werden verspreid en veroorzaakten een golf van verontwaardiging in België en Nederland.

Drie van de acht jongeren hebben zichzelf aangegeven bij de Nederlandse politie. De vijf andere daders gaven zich aan bij de Belgische politie nadat ze zichzelf herkenden op de televisiebeelden.

Nadat de Turnhoutse onderzoeksrechter de jongeren onder voorwaarden vrij liet, vroeg het Nederlandse gerecht de daders uit te leveren. Een Belgische rechter oordeelde in februari dat het vijftal aan het Nederlandse gerecht uitgeleverd mochten worden.

Het Nederlandse Openbare Ministerie in Den Bosch liet weten drie uitleveringsverzoeken in te trekken omdat het drietal geen actieve bijdrage heeft geleverd aan de mishandeling. Ze blijven echter wel verdachten.

De kamer van inbeschuldigingstellingen in Antwerpen behandelt dinsdag 26 maart het beroep van de twee overige verdachten tegen hun uitlevering. (Belga/LS)

Begin januari werd een 22-jarige man in elkaar geslagen op de Vestdijk in Eindhoven door acht jongeren. De beelden van de schoppartij werden verspreid en veroorzaakten een golf van verontwaardiging in België en Nederland. Drie van de acht jongeren hebben zichzelf aangegeven bij de Nederlandse politie. De vijf andere daders gaven zich aan bij de Belgische politie nadat ze zichzelf herkenden op de televisiebeelden. Nadat de Turnhoutse onderzoeksrechter de jongeren onder voorwaarden vrij liet, vroeg het Nederlandse gerecht de daders uit te leveren. Een Belgische rechter oordeelde in februari dat het vijftal aan het Nederlandse gerecht uitgeleverd mochten worden. Het Nederlandse Openbare Ministerie in Den Bosch liet weten drie uitleveringsverzoeken in te trekken omdat het drietal geen actieve bijdrage heeft geleverd aan de mishandeling. Ze blijven echter wel verdachten. De kamer van inbeschuldigingstellingen in Antwerpen behandelt dinsdag 26 maart het beroep van de twee overige verdachten tegen hun uitlevering. (Belga/LS)