Na de treinramp in Wetteren van vorige week werden 397 mensen in het ziekenhuis opgenomen voor controle of verzorging. Tot nader order blijven er nog drie opgenomen, meldt gouverneur Jan Briers zaterdagmiddag op basis van gegevens van de Oost-Vlaamse ziekenhuizen.

Van de drie mensen die in het ziekenhuis blijven, bevindt niemand zich nog op de afdeling intensieve zorgen.

De terugkeeroperatie van de geëvacueerde bewoners gaat intussen voort. "Heel wat gezinnen werden veilig begeleid door de hulpdiensten teruggebracht naar hun woning. In geen enkele van deze woningen werden ongunstige waarden gemeten", aldus Briers.

Toch kan een 50-tal mensen uit de perimeter van 250 meter nog niet terug naar huis. Voor hen wordt opvang voor langere tijd georganiseerd via het OCMW.

De bewoners in de omgeving van de pompput, waar dinsdag dodelijke waarden acrylnitril werden vastgesteld, kunnen zaterdag wel naar huis. Het gaat om de bewoners uit de omgeving van de Achttien Augustuslaan-Warandelaan-Duinenoord. Twaalf van hen hadden nog nachtopvang nodig. De begeleide terugkeer van de mensen uit deze driehoek werd gepland omstreeks 13 uur zaterdagmiddag.

Gouverneur Briers maakte zaterdag samen met burgemeester Alain Pardaen ook bekend dat de scholen die na de treinramp gesloten werden, maandag de deuren openen. Ook de sporthal in Wetteren is vanaf maandag opnieuw toegankelijk voor het publiek. Voor het zwembad is het op zijn minst wachten tot woensdag.(Belga/BO)

Na de treinramp in Wetteren van vorige week werden 397 mensen in het ziekenhuis opgenomen voor controle of verzorging. Tot nader order blijven er nog drie opgenomen, meldt gouverneur Jan Briers zaterdagmiddag op basis van gegevens van de Oost-Vlaamse ziekenhuizen.Van de drie mensen die in het ziekenhuis blijven, bevindt niemand zich nog op de afdeling intensieve zorgen. De terugkeeroperatie van de geëvacueerde bewoners gaat intussen voort. "Heel wat gezinnen werden veilig begeleid door de hulpdiensten teruggebracht naar hun woning. In geen enkele van deze woningen werden ongunstige waarden gemeten", aldus Briers.Toch kan een 50-tal mensen uit de perimeter van 250 meter nog niet terug naar huis. Voor hen wordt opvang voor langere tijd georganiseerd via het OCMW. De bewoners in de omgeving van de pompput, waar dinsdag dodelijke waarden acrylnitril werden vastgesteld, kunnen zaterdag wel naar huis. Het gaat om de bewoners uit de omgeving van de Achttien Augustuslaan-Warandelaan-Duinenoord. Twaalf van hen hadden nog nachtopvang nodig. De begeleide terugkeer van de mensen uit deze driehoek werd gepland omstreeks 13 uur zaterdagmiddag. Gouverneur Briers maakte zaterdag samen met burgemeester Alain Pardaen ook bekend dat de scholen die na de treinramp gesloten werden, maandag de deuren openen. Ook de sporthal in Wetteren is vanaf maandag opnieuw toegankelijk voor het publiek. Voor het zwembad is het op zijn minst wachten tot woensdag.(Belga/BO)