Drie Antwerpse havenarbeiders aangehouden voor hand-en-spandiensten aan drugsbendes

In Antwerpen zijn in het kader van twee verschillende gerechtelijke onderzoeken in totaal drie havenarbeiders opgepakt en vervolgens door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van hand-en-spandiensten aan bendes die drugs binnensmokkelen via de haven. Dat meldt het Antwerpse parket.

Eén van de drie was in 2017 het doelwit van een aanslag op zijn woning.

De arrestaties lijken enkele van de meest zichtbare resultaten te zijn van de onderzoeken naar het escalerende drugsgeweld dat zich al enkele jaren in en rond Antwerpen afspeelt.

Het parket houdt het erop dat het samen met de federale gerechtelijke politie van Antwerpen verschillende onderzoeken voert naar personen die in de haven van Antwerpen werken en die ‘misbruik maken van hun functie door mogelijk hand-en-spandiensten te leveren voor criminele organisaties die zich inlaten met de invoer van verdovende middelen’.

De aangehouden havenarbeiders zijn 32, 40 en 51 jaar oud. In een van de dossiers werd eind 2018 een lading van 500 kilo cocaïne ontdekt. Er werden ook verschillende luxewagens in beslag genomen.

Het onderzoek naar het aandeel en de rol van de verdachten is volgens het parket nog volop aan de gang.

Politie en parket stellen verder dat de resultaten er mede gekomen zijn dankzij samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters en wijzen er nogmaals op dat wie anoniem informatie wil delen over soortgelijke feiten, terechtkan op de website www.onzehavendrugsvrij.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content