De verlaging is het gevolg van een nieuwe evaluatie die maandagavond door het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) werd overgemaakt aan het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken. Zelfs nu het terreurniveau daalt, blijven de militairen tot het einde van de week op straat staan. Dan zal de situatie geëvalueerd worden, aldus VTM NIEUWS.

Het dreigingsniveau 3 was van kracht sinds donderdag 15 januari. Toen werd ons land opgeschrikt door de grootschalige antiterreuractie in Verviers. Het werd een aantal keer met twee weken verlengd: op vrijdag 23 januari, maandag 9 februari en op maandag 23 februari. Niveau 3 staat gelijk met "ernstig" en treedt in voege als de dreiging "mogelijk en waarschijnlijk" is. In geval van niveau 2 gaat het om een "weinig waarschijnlijke" dreiging. De hoogste schaal is niveau 4, van toepassing als de dreiging bij analyse als "ernstig en zeer nabij" wordt beschouwd.

De verlaging is het gevolg van een nieuwe evaluatie die maandagavond door het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) werd overgemaakt aan het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken. Zelfs nu het terreurniveau daalt, blijven de militairen tot het einde van de week op straat staan. Dan zal de situatie geëvalueerd worden, aldus VTM NIEUWS. Het dreigingsniveau 3 was van kracht sinds donderdag 15 januari. Toen werd ons land opgeschrikt door de grootschalige antiterreuractie in Verviers. Het werd een aantal keer met twee weken verlengd: op vrijdag 23 januari, maandag 9 februari en op maandag 23 februari. Niveau 3 staat gelijk met "ernstig" en treedt in voege als de dreiging "mogelijk en waarschijnlijk" is. In geval van niveau 2 gaat het om een "weinig waarschijnlijke" dreiging. De hoogste schaal is niveau 4, van toepassing als de dreiging bij analyse als "ernstig en zeer nabij" wordt beschouwd.