Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

Half februari werd in Nederland een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Brugge heeft nu voor een doorbraak gezorgd.

Het DNA van de verdachte blijkt overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. De speurders spitsen zich al heel lang toe op de zoektocht naar de uitvoerders van de kasteelmoord. Eind januari 2013 werd een ondertussen overleden Eindhovenaar al ontmaskerd als vermoedelijke huurmoordenaar.

De positieve DNA-match wijst erop dat nu mogelijk ook de tweede uitvoerder is geïdentificeerd. Op vraag van de onderzoeksrechter zal het parket geen verdere commentaar geven. (Belga)

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Half februari werd in Nederland een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Brugge heeft nu voor een doorbraak gezorgd. Het DNA van de verdachte blijkt overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. De speurders spitsen zich al heel lang toe op de zoektocht naar de uitvoerders van de kasteelmoord. Eind januari 2013 werd een ondertussen overleden Eindhovenaar al ontmaskerd als vermoedelijke huurmoordenaar. De positieve DNA-match wijst erop dat nu mogelijk ook de tweede uitvoerder is geïdentificeerd. Op vraag van de onderzoeksrechter zal het parket geen verdere commentaar geven. (Belga)