IS deed zelfs zijn moeder geloven dat hij sneuvelde, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag.

Nouamane is de zoon van Fatima Ezzarhouni, een Antwerpse die probeert om radicalisering in te dijken en ook voor CD&V in de politiek is gestapt. Het was precies omdat zij zelf verklaarde dat haar zoon omgekomen was dat het doodsbericht geloofwaardig werd geacht. Maar de vrouw blijkt misleid te zijn door Islamitische Staat. Veiligheidsdiensten konden achterhalen dat Nouamane nog altijd leeft en tot IS behoort.

Volgens onbevestigde bronnen is hij opgepakt door de Syrische Koerden, waardoor hij niet meer gevaarlijk zou zijn voor ons land. Maar die geruchten zijn niet bevestigd. Enkele jaren geleden stuurde Nouamane wel huiveringwekkende dreigementen uit aan het adres van België. Ondertussen is hij ook één van de weinige Belgische Syriëstrijders die uitdrukkelijk veroordeeld zijn voor het plannen van een aanslag op Belgische bodem.

Een strijder doodverklaren is al vaker een IS-tactiek gebleken om hem aan de aandacht te onttrekken, zodat hij een aanslag zou kunnen plegen. Dat gebeurde ook met Abdelhamid Abaaoud, de Molenbeekse organisator van het bloedbad in Parijs.

IS deed zelfs zijn moeder geloven dat hij sneuvelde, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag.Nouamane is de zoon van Fatima Ezzarhouni, een Antwerpse die probeert om radicalisering in te dijken en ook voor CD&V in de politiek is gestapt. Het was precies omdat zij zelf verklaarde dat haar zoon omgekomen was dat het doodsbericht geloofwaardig werd geacht. Maar de vrouw blijkt misleid te zijn door Islamitische Staat. Veiligheidsdiensten konden achterhalen dat Nouamane nog altijd leeft en tot IS behoort. Volgens onbevestigde bronnen is hij opgepakt door de Syrische Koerden, waardoor hij niet meer gevaarlijk zou zijn voor ons land. Maar die geruchten zijn niet bevestigd. Enkele jaren geleden stuurde Nouamane wel huiveringwekkende dreigementen uit aan het adres van België. Ondertussen is hij ook één van de weinige Belgische Syriëstrijders die uitdrukkelijk veroordeeld zijn voor het plannen van een aanslag op Belgische bodem. Een strijder doodverklaren is al vaker een IS-tactiek gebleken om hem aan de aandacht te onttrekken, zodat hij een aanslag zou kunnen plegen. Dat gebeurde ook met Abdelhamid Abaaoud, de Molenbeekse organisator van het bloedbad in Parijs.