Ook moedigde de Republikein de menigte aan die "sluit hem op" scandeerde over zijn Democratische uitdager Joe Biden. "We hebben de afgelopen maanden geleerd: Joe Biden is een corrupte politicus", zei Trump tegen zijn aanhangers, "en de familie Biden is een criminele onderneming." Trump heeft er in het verleden al meerdere keren toe opgeroepen om zijn Democratische tegenstander uit 2016, Hillary Clinton, op te sluiten vanwege haar gebruik van een private e-mailserver als minister van Buitenlandse Zaken. Het is de eerste keer dat de president een dergelijke aanval tegen de Bidens gebruikte.

Het staatshoofd wijst daarbij op een omstreden artikel uit de rechtse tabloid The New York Post over Biden. The New York Post heeft gezegd dat het e-mails heeft gekregen van Trumps advocaat Rudy Giuliani. In het eerste verhaal over de e-mails suggereert de tabloid dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen toenmalig vicepresident Biden en een vertegenwoordiger van de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma, waar Bidens zoon Hunter toen werkte.

Zowel Joe Bidens campagneteam als Hunter Bidens advocaat ontkennen dat die ontmoeting ooit heeft plaatsgevonden. "Ik heb geen antwoord. Weer een lastercampagne", zei Biden vrijdag toen hem werd gevraagd naar de berichtgeving door The Post.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden op 3 november plaats. In de peilingen loopt Trump ver achter op Biden.

Ook moedigde de Republikein de menigte aan die "sluit hem op" scandeerde over zijn Democratische uitdager Joe Biden. "We hebben de afgelopen maanden geleerd: Joe Biden is een corrupte politicus", zei Trump tegen zijn aanhangers, "en de familie Biden is een criminele onderneming." Trump heeft er in het verleden al meerdere keren toe opgeroepen om zijn Democratische tegenstander uit 2016, Hillary Clinton, op te sluiten vanwege haar gebruik van een private e-mailserver als minister van Buitenlandse Zaken. Het is de eerste keer dat de president een dergelijke aanval tegen de Bidens gebruikte. Het staatshoofd wijst daarbij op een omstreden artikel uit de rechtse tabloid The New York Post over Biden. The New York Post heeft gezegd dat het e-mails heeft gekregen van Trumps advocaat Rudy Giuliani. In het eerste verhaal over de e-mails suggereert de tabloid dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen toenmalig vicepresident Biden en een vertegenwoordiger van de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma, waar Bidens zoon Hunter toen werkte. Zowel Joe Bidens campagneteam als Hunter Bidens advocaat ontkennen dat die ontmoeting ooit heeft plaatsgevonden. "Ik heb geen antwoord. Weer een lastercampagne", zei Biden vrijdag toen hem werd gevraagd naar de berichtgeving door The Post. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden op 3 november plaats. In de peilingen loopt Trump ver achter op Biden.