Dat bericht werd om 00.35 uur gepubliceerd op de website Engie Transparency, en is bevestigd door Electrabel.

"In de nacht van woensdag op donderdag, 7 april, werd centrale Doel 1 om 00.30 uur automatisch uitgeschakeld zoals is voorzien in geval van een afwijking. De stop is veilig verlopen, conform de procedures. Onze teams zijn op dit moment de oorzaak aan het analyseren. Engie Electrabel zal dus later informeren over de oorzaak", zo deelt woordvoerster Geetha Keyaert mee, die er nog aan toevoegt dat de bevoorrading niet in het gedrang komt.

'Donderdagavond terug in gebruik'

Volgens Electrabel is een automatische stop de normale procedure bij een technisch incident in het nucleaire of niet-nucleaire deel van de installaties. Op de website Engie Transparency staat dat de centrale donderdag om 23.00 uur weer functioneel zal zijn.

Doel 1 werd in 1975 in gebruik genomen en is de oudste kerncentrale in ons land. In februari 2015 werd ze na veertig jaar stilgelegd, maar op het einde van dat jaar werd ze opnieuw op het elektriciteitsnet aangesloten, als gevolg van de levensduurverlenging van Doel 1 en Doel 2.

(Belga/RR)

Dat bericht werd om 00.35 uur gepubliceerd op de website Engie Transparency, en is bevestigd door Electrabel."In de nacht van woensdag op donderdag, 7 april, werd centrale Doel 1 om 00.30 uur automatisch uitgeschakeld zoals is voorzien in geval van een afwijking. De stop is veilig verlopen, conform de procedures. Onze teams zijn op dit moment de oorzaak aan het analyseren. Engie Electrabel zal dus later informeren over de oorzaak", zo deelt woordvoerster Geetha Keyaert mee, die er nog aan toevoegt dat de bevoorrading niet in het gedrang komt. Volgens Electrabel is een automatische stop de normale procedure bij een technisch incident in het nucleaire of niet-nucleaire deel van de installaties. Op de website Engie Transparency staat dat de centrale donderdag om 23.00 uur weer functioneel zal zijn. Doel 1 werd in 1975 in gebruik genomen en is de oudste kerncentrale in ons land. In februari 2015 werd ze na veertig jaar stilgelegd, maar op het einde van dat jaar werd ze opnieuw op het elektriciteitsnet aangesloten, als gevolg van de levensduurverlenging van Doel 1 en Doel 2.(Belga/RR)