Dodelijke hamburger houdt klanten weg bij Quick

© Belga

Na een geval van voedselvergiftiging in een Franse Quick, blijven ook Belgische klanten weg uit de hamburgerketen.

Fastfoodketen Quick krijgt net zoals in Frankrijk ook in zijn Belgische en Luxemburgse restaurants minder klanten over de vloer.

“Vorige week hebben we inderdaad ook hier een omzetdaling gevoeld, al is die wel veel minder dan in Frankrijk”, zegt Rudy Hulsman, Algemeen Directeur voor Quick België en Luxemburg. Een precies cijfer kon Hulsman er niet op plakken.

Een 14-jarige Franse jongen overleed onlangs aan een voedselvergiftiging een dag nadat hij in een Quick-restaurant in Cap Sud d’Avignon had gegeten.

De Fastfoodketen kondigde vorige week al aan de kwaliteitscontrole in België en Luxemburg te verstrengen. Zo gaat Quick het systeem van puntenwaardering voor zijn restaurants verbeteren, met meer aandacht voor hygiëne en veiligheid. Een nieuwe opleiding van het personeel, dat ook door een onafhankelijk labo wordt gecertificeerd, zal opgevolgd worden door individuele evaluatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content