Het partijbestuur van het Vlaams Belang heeft zich zaterdagmiddag met een tweederdemeerderheid achter het advies geschaard dat de Belfortgroep zichzelf tegen eind juni moet ontbinden. Zoniet worden de Gentse dissidenten uit de partij gezet.

Het advies hield in dat de dissidente Gentse gemeenteraadsleden hun Belfortploeg tegen eind juni moeten opdoeken, hun website sluiten en hun kritiek voortaan enkel intern uiten.

Tegenvallend resultaatFrancis Van den Eynde beklemtoonde dat zijn Belfortploeg de partij niet vrijwillig zal verlaten. Hij toonde zich verbaasd dat toch nog een derde van de partijraad het advies niet onderschreef. Senaatsfractieleider Jurgen Ceder vond de uitslag "een

tegenvallend resultaat voor het partijbestuur". Het relatief hoge aantal tegenstemmen bewijst volgens partijvoorzitter Bruno Valkeniers dat de beslissing pijnlijk en moeilijk was.

Een aantal parlementsleden en Johan Vanslambrouck, de gewezen voorzitter van de Ijzerwake, namen tijdens de discussie de verdediging op van de Belfortploeg. Na afloop stelde Van den Eynde namens de Belfortploeg dat "onze vermoedens en angsten van in verband met de totale machtsgreep van de 'Antwerpse gemeenteraadsfractie' op de partij in Oost-Vlaanderen bevestigd werden. De Belfortploeg is diep teleurgesteld in de partij."

"Het Vlaams Belang is niet langer de non-conformistische Vlaams

nationale volkspartij van weleer maar heeft meer weg van een electorale club die slechts de belangen van de partijtop en een kleine groep daarrond als doel heeft", luidde het nog. (BelgaVF)

Het partijbestuur van het Vlaams Belang heeft zich zaterdagmiddag met een tweederdemeerderheid achter het advies geschaard dat de Belfortgroep zichzelf tegen eind juni moet ontbinden. Zoniet worden de Gentse dissidenten uit de partij gezet. Het advies hield in dat de dissidente Gentse gemeenteraadsleden hun Belfortploeg tegen eind juni moeten opdoeken, hun website sluiten en hun kritiek voortaan enkel intern uiten.Tegenvallend resultaatFrancis Van den Eynde beklemtoonde dat zijn Belfortploeg de partij niet vrijwillig zal verlaten. Hij toonde zich verbaasd dat toch nog een derde van de partijraad het advies niet onderschreef. Senaatsfractieleider Jurgen Ceder vond de uitslag "een tegenvallend resultaat voor het partijbestuur". Het relatief hoge aantal tegenstemmen bewijst volgens partijvoorzitter Bruno Valkeniers dat de beslissing pijnlijk en moeilijk was. Een aantal parlementsleden en Johan Vanslambrouck, de gewezen voorzitter van de Ijzerwake, namen tijdens de discussie de verdediging op van de Belfortploeg. Na afloop stelde Van den Eynde namens de Belfortploeg dat "onze vermoedens en angsten van in verband met de totale machtsgreep van de 'Antwerpse gemeenteraadsfractie' op de partij in Oost-Vlaanderen bevestigd werden. De Belfortploeg is diep teleurgesteld in de partij." "Het Vlaams Belang is niet langer de non-conformistische Vlaams nationale volkspartij van weleer maar heeft meer weg van een electorale club die slechts de belangen van de partijtop en een kleine groep daarrond als doel heeft", luidde het nog. (BelgaVF)