Dat zegt de woordvoerder van premier Charles Michel (MR).

In het pact van de VN worden niet-bindende afspraken gemaakt, onder meer om migratie zo ordentelijk te laten verlopen en mensensmokkel tegen te gaan. De tekst zal in december, na een proces dat in 2016 van start ging,ondertekend worden in de Marokkaanse stad Marrakesh.

Binnen de regering is discussie ontstaan over het pact. Coalitiepartner N-VA liet optekenen grote problemen te hebben met de tekst, terwijl premier Charles Michel in september, tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York, had gezegd dat ons land dat pact in Marrakesh zou ondertekenen.

De premier zei woensdag in de Kamer dat er pas in de weken na die Algemene Vergadering vanuit verschillende Europese landen vragen zijn gerezen over de tekst. De regering laat daarom een juridische analyse uitvoeren en overlegt met andere Europese landen.

Dat zegt de woordvoerder van premier Charles Michel (MR).In het pact van de VN worden niet-bindende afspraken gemaakt, onder meer om migratie zo ordentelijk te laten verlopen en mensensmokkel tegen te gaan. De tekst zal in december, na een proces dat in 2016 van start ging,ondertekend worden in de Marokkaanse stad Marrakesh. Binnen de regering is discussie ontstaan over het pact. Coalitiepartner N-VA liet optekenen grote problemen te hebben met de tekst, terwijl premier Charles Michel in september, tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York, had gezegd dat ons land dat pact in Marrakesh zou ondertekenen. De premier zei woensdag in de Kamer dat er pas in de weken na die Algemene Vergadering vanuit verschillende Europese landen vragen zijn gerezen over de tekst. De regering laat daarom een juridische analyse uitvoeren en overlegt met andere Europese landen.