Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De keuze in deze tijden van besparingen en minder inkomsten, tussen een beleid met een sociaal karakter en een beleid waar de mensen zelf meer hun plan zullen moeten trekken en de samenleving een stuk killer zal worden.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Dat is moeilijk in te schatten. Grote onbekende is de N-VA waarvan niet duidelijk is of ze met een sterke lijst zullen kunnen aantreden. Vraag is ook van wie ze zetels zullen afsnoepen. Wij verwachten niet dat dit aan de SP.A-zijde zal zijn.

Wat is van belang in uw gemeente?

Een werkbare meerderheid die de nodige maatregelen moet treffen om het gemeentebeleid op het goede spoor te houden met de nodige aandacht voor een sociaal en groen gemeentelijk beleid, met een warm hart en waar het nog plezant mag zijn. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?De keuze in deze tijden van besparingen en minder inkomsten, tussen een beleid met een sociaal karakter en een beleid waar de mensen zelf meer hun plan zullen moeten trekken en de samenleving een stuk killer zal worden. Wie worden de winnaars, wie de verliezers? Dat is moeilijk in te schatten. Grote onbekende is de N-VA waarvan niet duidelijk is of ze met een sterke lijst zullen kunnen aantreden. Vraag is ook van wie ze zetels zullen afsnoepen. Wij verwachten niet dat dit aan de SP.A-zijde zal zijn. Wat is van belang in uw gemeente? Een werkbare meerderheid die de nodige maatregelen moet treffen om het gemeentebeleid op het goede spoor te houden met de nodige aandacht voor een sociaal en groen gemeentelijk beleid, met een warm hart en waar het nog plezant mag zijn. (SD)