Open Vld'er Dirk Sterckx, die in september 65 wordt, stopt als Europees parlementslid. Dat heeft hij zondag bekendgemaakt in De Zevende Dag op Eén. Sterckx wordt na de zomer opgevolgd door Philippe De Backer, oud-jongerenvoorzitter van de Vlaamse liberalen.

Dirk Sterckx

Dirk Sterckx blijft wel zetelen in het partijbestuur van Open VLD en in de gemeenteraad van Lint. Sterckx nam in 1999 zijn eerste mandaat op als Europarlementslid. "Na een dozijn boeiende en intense jaren neem ik in september afscheid als parlementslid. Vanaf oktober ben ik dan op pensioen en kan ik meer tijd geven aan mijn familie en mezelf."

Alexander De Croo"Voor het Europees parlement is dit zeker een verlies," zegt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. "Dirk was er een gewaardeerd transportspecialist. Hij slaagde er altijd in om ingewikkelde Europese materie op een begrijpelijke manier uit te leggen aan de mensen."

Philippe De Backer

Oud-Open Vldjongerenvoorzitter Philippe De Backer zegt dat hij trots is dat hij mag deel uitmaken van een sterke liberale fractie in het Europees parlement. "Mijn generatie kijkt naar Europa voor het aanpakken van de grote politieke uitdagingen van dit moment.(Belga/EE)

Open Vld'er Dirk Sterckx, die in september 65 wordt, stopt als Europees parlementslid. Dat heeft hij zondag bekendgemaakt in De Zevende Dag op Eén. Sterckx wordt na de zomer opgevolgd door Philippe De Backer, oud-jongerenvoorzitter van de Vlaamse liberalen. Dirk Sterckx Dirk Sterckx blijft wel zetelen in het partijbestuur van Open VLD en in de gemeenteraad van Lint. Sterckx nam in 1999 zijn eerste mandaat op als Europarlementslid. "Na een dozijn boeiende en intense jaren neem ik in september afscheid als parlementslid. Vanaf oktober ben ik dan op pensioen en kan ik meer tijd geven aan mijn familie en mezelf."Alexander De Croo"Voor het Europees parlement is dit zeker een verlies," zegt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. "Dirk was er een gewaardeerd transportspecialist. Hij slaagde er altijd in om ingewikkelde Europese materie op een begrijpelijke manier uit te leggen aan de mensen."Philippe De Backer Oud-Open Vldjongerenvoorzitter Philippe De Backer zegt dat hij trots is dat hij mag deel uitmaken van een sterke liberale fractie in het Europees parlement. "Mijn generatie kijkt naar Europa voor het aanpakken van de grote politieke uitdagingen van dit moment.(Belga/EE)